Dan Șova l-a denunțat pe Liviu Dragnea la DNA. Ponta, Grindeanu și Teodorovici ar fi făcut și ei declarații defavorabile

14 noiembrie 2017, 18:57

În presă au apărut fragmente din ordonanța DNA de punere sub acuzare a lui Liviu Dragnea. În document există declarația fostului ministru al Transporturilor Dan Șova.

Noi nu aveam o convingere, noi știam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că această companie este a lui, chiar a formulat ‘Știi că este a mea’. Nu se discuta la colțuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană. Nu. Tel Drum era a dânsului. Până în 2012, pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine. Până în 2012 toată lumea știa că forța politică a lui Liviu Dragnea se baza și pe fapul că Tel Drumul era a lui, la nivelul județului Teleorman” – a declarat Șova la DNA, potrivit ordonanței DNA publicată de Lumea Justiției.

Și foștii premieri Victor Ponta și Sorin Grindeanu, precum și fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici ar fi făcut declarații considerate în defavoarea lui Liviu Dragnea.

„Incidentele și discuțiile contradictorii între Liviu Nicolae Dragnea și martorul Eugen Teodorovici sunt confimate și de martorul Victor Ponta.”

Luni seara, într-o emisiune tv, liderul PSD vorbea despre presupuse denunțuri mincinoase împotriva lui.

Înainte de publicarea ordonanței în presă, Victor Ponta nega astăzi că l-ar fi denunțat pe Dragnea la DNA.

După apariția documentului, Victor Ponta a scris pe Facebook că a declarat la DNA adevărul și că e infracțiune să minți sub jurământ.

Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Dan Șova și Eugen Teodorovici au fost audiați ca martori la DNA în septembrie și octombrie.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a aflat ieri că este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituirea unui grup infracțional. Dosarul, al treilea în care este vizat Dragnea, e legat de compania Tel Drum și a plecat de la o investigație a Oficiului European Antifraudă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite