O tânără internată la spitalul Bagdasar Arseni a murit infectată cu două bacterii periculoase, după o operaţie de hernie cervicală

1 martie 2017, 18:10

Georgiana avea 36 de ani, alerga mult şi mânca sănătos. Tânăra crescută în Oneşti lucra la Braşov, manager de proiect la o companie multinaţională. O chinuia de mult o hernie cervicală de disc şi nu mai suporta durerea.

Pe 5 decembrie s-a internat la „Bagdasar-Arseni” pentru o intervenţie care i-ar fi asigurat recuperarea rapidă.

A operat-o un neurochirurg cu peste 20 de mii de intervenţii la activ, profesorul Mircea Gorgan. După operaţie, fata nu şi-a mai putut mişca un picior. Făcuse un hematom. Aşa că a fost nevoie de încă o intervenţie.

Mama fetei povesteşte că un alt medic i-a spus că fiica ei are o boală foarte gravă, mielopatie cervicală, care nu apare şi pe biletul de externare.

Georgiana a cerut să fie fotografiată, ca să arate cum învinge boala. Părea că merge bine, dar au apărut problemele respiratorii.

Analizele au arătat că luase două bacterii periculoase: stafilococul auriu şi clostridium difficile.

Au apărut şi alte complicaţii abdominale şi la plămâni. Brusc, tânăra a intrat în comă. Avea un hematom uriaş la creier.

Operaţia nu a mai ajutat-o. A murit pe 26 ianuarie.

3 săptămâni a stat pe pat cu faţa în sus, monitorizată, imaginaţi-vă cum este să stai 3 săptămâni, o lună, întoarsă cu cearşaful din 2 în 2 ore şi 3 săptămâni monitorizată la aparate, şi în final când am spus transferaţi-mă la alt spital, haideţi, vă rog (…) -Unde vrei să te duci? Ce? Se întâmplă! Sunt complicaţii – apar şi în Germania, apar şi în Franţa. Ce vrei?, a relatat pentru Ştirile TVR Viorica Maxim, mama Georgianei.

Pe certificatul medical scria şoc septic.

Jurnaliştii GSP au aflat de la conducerea spitalului că, în aceeaşi perioadă, la Bagdasar Arseni au fost 9 cazuri de infecţii cu clostridium difficile şi unul cu stafiloc. De la DSP li s-a spus că au fost in jur de 15, cu mai multe bacterii agresive, şi 5 septicemii.

Medicii spun că au izolat-o într-o rezervă pe Georgiana.

Tot la Bagdasar Arseni s-au infectat mai mulţi răniţi de la Colectiv.

Anul trecut, şi pilotul Marian Cojocaru, care s-a prăbuşit cu un paramotor în lacul Comana, a avut aceleaşi probleme. Conducerea spitalului a susţinut iniţial că a luat bacteriile din apa murdară a lacului în care a căzut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite