Robert Negoiță: „PSD să-și ceară scuze”. Ciolacu: „Robert, te aștept la partid”

Robert Negoita
Agerpres

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri că este dispus să revină în PSD, cu condiţia ca partidul să fie determinat să-şi să-şi ceară scuze public pentru modul în care a condus România în ultimii ani.

El mai solicită PSD să-și asume nişte "acţiuni, principii şi valori fără de care PSD nu are viitor".

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns, ulterior, lui Robert Negoiţă, pe Facebook, spunându-i că îl aşteaptă în partid şi vrea să construiască împreună o nouă echipă.

Negoiță: „PSD a însemnat numai dezamăgiri”

 

Robert Negoiță a declarat, cu referire la revenirea sa în PSD, că Partidul Social Democrat a însemnat, pentru el, numai dezamăgiri.

Citește și
Robert Negoita
Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”
Imagini surprinse cu drona arată un sat ucrainean în ruine în timp ce localnicii fug din calea rușilor VIDEO

"În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor", precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

„În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor", precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

Potrivit acestuia, PSD trebuie să transparentizeze "de îndată tot ceea ce presupune cheltuirea banului public, dar mai ales tot ce s-a cheltuit în ultimii ani", să-şi asume în procedură de urgenţă iniţierea unei propuneri legislative care să oblige instituţiile statului "ca orice leu cheltuit din bugetul public să fie făcut într-un mod transparent", precum şi iniţierea unui proiect care să modifice Legea Achiziţiilor Publice, astfel încât societăţile comerciale să parcurgă doar o singură dată procedura de calificare necesară pentru achiziţiile publice, iar, în ceea ce priveşte procedura de licitaţie, aceasta să necesite doar oferta tehnico-financiară.

Acest sistem ar face, în opinia lui Robert Negoiţă, ca achiziţiile publice să dureze mult mai puţin, riscul de contestaţii şi procese interminabile să fie mult mai mic, iar "furtul legal" al banilor publici ar fi stopat.

Totodată, primarul Sectorului 3 solicită conducerii PSD să-şi ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România în ultimii ani.

"Mă refer în principal la: tentativele repetate de a modifica legislaţia fără consultare publică şi fără transparenţă; abordarea iresponsabilă referitoare la buget, în general, şi la modul în care a fost tratată administraţia locală, în mod special, la reaua credinţă ce a dominat aproape în totalitate politica bugetară în ultimii ani; nerespectarea angajamentelor din programul de guvernare propus în campania din 2016, printre care inclusiv faptul că nu au realizat Legea răspunderii magistraţilor, despre care au vorbit mult şi nu au făcut nimic; lipsa reformelor în zone esenţiale ale societăţii”, a scris Negoiță.

Ciolacu: „Robert, te aştept la partid”

 

Marcel Ciolacu i-a răspuns lui Robert Negoiță tot prin intermediul Facebook., spunându-i că îl așteaptă la partid, alături de o echipă nouă.

"Robert, te aştept la partid alături de o echipă nouă, pe care vreau să o construim împreună! Trecutul nu îl putem schimba, prezentul este o consecinţă a trecutului. Dar împreună putem schimba viitorul!", a scris Ciolacu în comentariu.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Firea la primărie:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Firea la primărie: "O susţin din orice poziţie"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Bucureşti şi că o s-o susţină "din orice poziţie".

Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”
Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”

Primarul sectorului 3 Robert Negoiță, suspendat din PSD, se întreabă cât de slabă este opoziţia, dacă premierul Viorica Dăncilă, ”o persoană slabă” şi fără calităţi, în opinia sa, a reuşit să câştige șefia Senatului.

Robert Negoiță: „Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE”
Robert Negoiță: „Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, îi cere premierului Viorica Dăncilă să demisioneze și salută decizia ALDE de a ieși de la guvernare.

Recomandări
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului
Ultima zi a Săptămânii Patimilor. La miezul nopții, oamenii au primit Sfânta Lumină, ca simbol al Învierii Mântuitorului

Pentru creștinii ortodocși și greco-catolici, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Potrivit Noului Testament în Sâmbăta Mare trupul Fiului lui Dumnezeu răstignit pe cruce a fost coborât în mormânt.

Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video
Rușii și-ar fi bombardat singuri un oraș. Cinci oameni au fost răniți | Video

O explozie a rănit cinci persoane în orașul rus Belgorod, spune guvernatorul acestuia.

A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival
A plouat cu dosare pentru droguri, pe litoral. Unde își ascundea marfa un traficant la festival

Pe litoral a plouat cu dosare penale. Poliţiştii au prins cu droguri mai mulţi turişti, în special străini, veniţi în România la festivalurile și petrecerile organizate la mare.