Scandalul revocării lui Dragnea. Scenariul opoziției și mesajul celor de la putere

×
Codul embed a fost copiat

La Parlament, opoziția a susținut joi că Liviu Dragnea a fost revocat de drept de la conducerea Camerei Deputaților.

”Dacă șeful PSD va mai urca la prezidiu, va comite un abuz", spun cei de la PNL și USR. Asta după scandalul uriaș de miercuri când opoziția a forțat regulamentul și a anunțat demiterea lui Dragnea. ”Ați reușit doar să vă faceți de râs", le-au replicat cei de la putere.

Aleşii de la opoziţie insistă că prin votul de miercuri i-au îndepărtat de la şefia camerei deputaţilor pe Liviu Dragnea şi pe vicepreşedintele Florin Iordache.

Dan Barna, preşedintele USR: "Percepţia aceea că Liviu Dragnea este un faraon de neatins, care ţine România la breloc şi se joacă cu ea când vrea s-a clătinat şi acesta este mesajul."

PNL şi USR pretind că cererea de revocare a celor doi nu a primit un răspuns şi că, atât timp cât aceasta este înscrisă pe ordinea de zi, nici Liviu Dragnea şi nici Florin Iordache nu mai pot conduce şedinţele de plen. În plus, aceştia sunt hotărâţi să reia solicitările la fiecare şedinţa şi să boicoteze astfel lucrările.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL: "Abuzul a fost a dl Iordache care s-a legat de scaun şi a refuzat să părăsească scaunul, de a lăsa locul pentru a fi preluat în mod legitim, statutar de cel care avea toate drepturile, potrivit regulamentului."

Miercuri, deputaţii PNL, USR şi PMP au dus în plenul camerei boxe şi un microfon mobil, au ales un nou şef de şedinţa şi au supus la vot revocarea lui Dragnea şi a lui Iordache. Însă Iordache a refuzat să se ridice din fotoliu şi a spus că opoziţia nu a schimbat nimic, doar s-a făcut de râs.

Mai mulţi membri PSD au acuzat că şi preşedintele Iohannis ar fi fost implicat.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta."

Potrivit regulamentului, revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută doar de liderul grupului care l-a propus, adică PSD. Ca să devină efectivă, hotărârea prin care şeful deputaţilor este revocat din funcţie trebuie publicată în Monitorul Oficial. Şedinţa de ieri nu a îndeplinit niciuna din aceste condiţii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, întâlnire în biroul liderului PSD
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, întâlnire în biroul liderului PSD

Premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD Liviu Dragnea au avut o întâlnire în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaţilor.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.