Panică la baza olimpică Snagov, unde revine din Italia lotul de kaiac-canoe. Angajații se tem de coronavirus

Panică la baza olimpică Snagov, după ce lotul de kaiac-canoe revine din Italia
csnsnagov.ro

Lotul naţional de kaiac-canoe care revine, marţi, din Italia, ar urma să fie cazat în Complexului Sportiv Snagov, încălcându-se regulile pentru persoanele care vin din Italia, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.

Angajaţii CSN Snagov, îngrijoraţi de riscurile la care se expun, spun că au fost ameninţaţi cu concedierea de conducerea bazei sportive dacă vor lipsi de la muncă în perioada următoare.

"În seara aceasta se întoarce din Italia, cu un avion de linie, lotul naţional de kaiac canoe şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov. În cursul zilei astăzi, 25 februarie, sportivii lotului de haltere au fost mutaţi în Complexul Izvorani şi alţii duşi în CSN Nicolae Navasart. CSN Snagov a fost eliberat pentru cei care vin din Italia. Restul sportivilor care erau în cantonament aici au fugit astăzi din bază la aflarea veştii", se arată în comunicatul citat, potrivit News.ro.

Responsabilii sindicatului au menționat că ședinţa cu salariaţii CSN Snagov a fost una tensionată, oamenii fiind ameninţaţi cu concedierea.

"Ministrul Ionuţ Stroe şi directorul CSN Snagov obligă personalul să deservească sportivii ce vor veni din Italia, deşi riscul de a fi expuşi la infecţie cu coronavirus este major. Nu se respectă regulile aplicate celor care se întorc din Italia şi care sunt trimişi în carantină la domiciliu şi nu este protejat personalul care deserveşte baza sportivă. Este inadmisbil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare", se mai  arată în comunicat.

Citește și
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, Andy Nagy, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, că angajaţii CNS Snagov sunt ”speriaţi şi disperaţi” şi că nu au fost anunţaţi oficial despre această decizie.

”Lotul de kaiac-canoe ar urma să sosească în această seară, la ora 23.00, cu avionul, iar de acolo să fie adus la CNS Snagov. Pentru asta a fost mutat lotul naţional de haltere la Izvorani, iar alţi sportivi, când au auzit, au fugit din camere. Angajaţii sunt speriaţi, disperaţi, ne-au sunat pe noi. Nu a existat nici către ei, nici către noi vreo informare oficială, nici verbală, nici telefonică, nici scrisă, să te poţi agăţa de ceva. E o muşamalizare, aşa pare că se încearcă. Ştim doar că sportivii aceia au fost în cantonament de la începutul anului în Italia, nu ştim oraşul, nu ştim nimic”, a precizat Andy Nagy.

Ministrul Sportului: Sportivii au fost în cantoment la sute de km de zonele afectate

 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că niciun sportiv român, dintre cei care s-au întors din Italia, nu este în situaţia de a fi plasat în carantină, precizând că lotul de kaiac-canoe a efectuat cantonamentul la sute de kilometri de zonele în care există pericolul infestării cu coronavirus.

"Am ţinut permanent legătura cu Ioan Bîrlădeanu, preşedintele Federaţiei Române de Kaiac-Canoe, pentru că discuţiile legate de aducerea sportivilor aflaţi în cantonament în Italia, în zonele care în acest moment nu sunt de risc, au demarat încă de luni dimineaţă. Ieri seară au venit primii doi sportivi, urmând ca în această seară să sosească şi restul delegaţiei, încă şase sportivi şi patru oameni din staff-ul tehnic. Ei vin din Sabaudia, unde au avut cantonamentul, undeva între Roma şi Napoli, la sute de kilometri de locul unde este focarul. Domnul Bîrlădeanu m-a informat că au făcut toate procedurile pe aeroport, nu au niciun fel de restricţie şi, atenţie, repet, nu vin dintr-o zonă cu risc. Li s-au făcut evaluările pe aeroport, au fost verificaţi şi nu sunt supuşi criteriilor procedurilor de carantină. Le solicităm colegilor de la Sindicatul Naţional de Sport şi Tineret să nu mai răspândească astfel de zvonuri şi de informaţii nefondate în contextul în care încărcătura emoţională în aceste zile este şi aşa foarte mare. Niciun sportiv român venit din Italia, component al lotului olimpic, nu se află în acest moment în situaţia de a fi plasat în carantină", a declarat Stroe.

În doar câteva zile, Italia a devenit ţara europeană cea mai afectată în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus. De vineri până acum s-au înregistrat în Italia peste 280 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus şi şapte decese, cea mai afectată regiune fiind Lombardia.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Brittney Griner, vedeta WNBA, a declarat că s-a gândit să se sinucidă în primele săptămâni în închisoarea din Rusia
Brittney Griner, vedeta WNBA, a declarat că s-a gândit să se sinucidă în primele săptămâni în închisoarea din Rusia

Vedeta WNBA Brittney Griner a declarat că s-a gândit să se sinucidă în primele săptămâni petrecute într-o închisoare din Rusia, după ce a fost arestată în 2022 pentru acuzaţii legate de droguri, relatează AP.

30 de ani de la moartea marelui Ayrton Senna. Brazilia își omagiază campionul.
30 de ani de la moartea marelui Ayrton Senna. Brazilia își omagiază campionul. "Era un tip simplu" | FOTO

Brazilia îl omagiază, miercuri, pe legendarul său pilot de Formula 1 Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea sa, survenită la 1 mai 1994, în timpul unei curse pe circuitul de la Imola, în urma unei ieşiri în decor, relatează AFP.

Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona. Ce i-ar fi provocat decesul
Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona. Ce i-ar fi provocat decesul

Un expert legist a publicat un nou raport privind moartea lui Diego Maradona. Contraexpertiza sa ar putea să schimbe complet perspectiva decesului idolului Argentinei.

 

Recomandări
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

O manifestaţie de protest are loc joi, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.

Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai
Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai

Nouă candidaţi intră în cursa electorală pentru a obţine pe 9 iunie fotoliul de primar general al Capitalei.

Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”
Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a luat în derâdere rivalul în alegerile din noiembrie pentru Casa Albă, pe fostul preşedinte Donald Trump, pentru datoriile pe care acesta din urmă le acumulează din cauza problemelor sale juridice.