Vremea azi, 27 mai. Zonele unde meteorologii anunță ploi și vijelii

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri vremea va fi instabilã şi răcoroasă. Norii se adună spre seară şi o să plouă mai ales în sudul, estul şi centrul ţării.

 

Aversele vor fi însoţite de tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină. Izolat se vor depăşi 30 de litri de apă pe metru pătrat iar în zona montanã înaltã, aşteptam puţină lapoviţă.

Maximele se vor situa între 14 grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei şi 22 de grade în Banat.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

Citește și
Informare meteo de ploi și vijelii în România. Care sunt zonele afectate
Schimbare semnificativă a vremii. Zonele în care vor fi ploi și grindină
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim soare şi vreme bună în prima parte a zilei însă mai târziu se adun anorii şi vor aduce ploi consistente, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile vor ajunge până la 20 de grade în Bragan însă pe litoral vor fi valori mai modeste.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei sunt anunţate ploi spre seară însă până atunci vom zări şi soarele. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

O să plouă şi în nordul Moldovei şi în Bucovina Aversele vin cu vijelii şi grindina şi se pot acumula cantităţi mari de apă.
Temperaturile scad uşor în Buvoina dar în rest se modifica foarte puţin.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, va continua să plouă dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 20 de grade în Maramureş.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice iar temperaturile, ajung pe la 22 de grade. Vremea va fi schimbătoare şi o să plouă din loc în loc.

În Transilvania, aşteptam mai multe reprize de ploaie. Vorbim despre averse cu tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină. Izolat se pot strânge 30 l/mp iar la altitudini mari va fi lapoviţă. Temperaturile cresc cu 4-5 grade faţă de ieri şi ajung până la 20 de grade în vestul proviniciei.

Şi în Oltenia găsim înnorări şi ploi zgomotoase. Se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă iar după prânz se vor înregistra 21 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme instabilă şi averse spre seară iar temperaturile se menţin scăzute pentru această dată.

În Bucureşti, astăzi vom avea încă o zi cu instabilitate şi ploi în aversã. Dupã prânz se vor înregistra 19...20 de grade, valori modeste pentru finalul lunii Mai!

În zonele de munte, urmează încă o zi rece şi instabilã. Spre seară, vor veni averse, care pot fi torenţiale, vor fi şi fenomene elecrice, grindina şi chiar vijelii. Se pot înregistra cantităţi de apã de peste 30 l/mp iar în zonă înaltã, aşteptam puţină lapoviţa sau chiar ninsoare.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

 


Joi o să plouă consistent din a doua parte a zilei, iar vântul se înteţeşte în regiunile vestice, în cele estice dar şi în timpul ploilor.

Vineri vremea se menţine instabilă. După-amiaza şi seara va ploua în cea mai mare parte a ţării şi se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc uşor dar se menţin sub nivelul perioadei.

Sâmbăta norii vor fi numeroşi şi vor aduce ploi zgomotoase în sudul, sud-vestul şi centrul tãrii, dar şi în zonele montane. Pe suprafeţe mici, va cãdea grindinã şi se vor strânge cantităţi mai mari de apă.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
A nins în mai multe zone din țară, cu doar câteva zile înainte de venirea verii
A nins în mai multe zone din țară, cu doar câteva zile înainte de venirea verii

Mai este puțin și vine vara, calendaristic măcar, însă peisajul pare mai degrabă de iarnă, în multe zone din țară. S-a răcit brusc, iar la munte a nins.

Schimbare semnificativă a vremii. Zonele în care vor fi ploi și grindină
Schimbare semnificativă a vremii. Zonele în care vor fi ploi și grindină

Prognoza meteo 26 mai 2020. Marți, aversele apar peste tot și, local, se pot aduna 30 de l/mp. Maximele termice, cam de luna aprilie, vor fi de la 15 la 21 de grade.

Vremea în iunie. Ce se întâmplă în perioada 25 mai - 7 iunie
Vremea în iunie. Ce se întâmplă în perioada 25 mai - 7 iunie

Următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de o vreme cu alternanţe termice, precum şi de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată luni de ANM, valabilă pentru perioada 25 mai - 7 iunie

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.