loader
Foto

In memoriam Florentina Satmari

Florentina Satmari, una dintre marile doamne care au scris file în istoria emisiunilor muzicale din România, s-a stins din viaţă.

 

Absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” - secţia canto clasic, Florentina Satmari şi-a început drumul în lumea Televiziunii Române în anul 1972, la Redacţia Formaţii Muzicale, în calitate de corist. Pe parcursul carierei sale, Florentina Satmari a fost asistent artistic şi redactor în Televiziunea Română. În timp, la sugestia şi sub îndrumarea lui Tudor Vornicu, a ajuns să producă cele mai îndrăgite programe de muzică populară românească.

Televiziunii Române i-a dedicat mai bine de trei decenii adăugând prin programele realizate încă o pagină valoroasă în Arhiva de Aur a TVR, prin profesionalism şi autenticitatea emisiunilor de folclor dar şi a numeroaselor tinere talente descoperite.

Florentina Satmari a realizat împreună cu Paul Urmuzescu producţii precum „De la Allhambra la Tănase”, emisiuni despre creaţiile marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor „Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi „Maria Tănase” de la Craiova, precum şi filme cu mari interpreţi de muzică populară: „Roata vieţii” cu Maria Dragomiroiu, „Hai neică prin Teleorman” cu Floarea Calotă, „Omule, cântecul meu” cu Ion Dolănescu.

(oar_w460) Florentina

Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, urcând pe scene internaţionale, în turnee organizate în Europa şi Asia.

In memoriam, TVR FOLCLOR a difuzat pe 15 februarie 2024, de la ora 20.00, emisiunea „De drag şi voie bună”, realizată de Florentina Satmari, iar TVR 1 a programat pentru sâmbătă, 17 februarie, de la ora 23.00, „Antidot la uitare".

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

Regretatul sculptor Vlad Ciobanu, la „Mic dejun cu un campion”: Ultimul pătrar al vieții este cel al concluziilor (ediție din 2023) | VIDEO

Între 6 și 12 mai, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu poeta Ana Blandiana, medicul Dafin Mureșeanu, matematicianul ...