Armata israeliană a dat publicității imagini de la operațiunea de doborâre a dronelor și rachetelor lansate de Iran

Israelul va riposta după atacul masiv lansat de Iran la sfârșitul săptămânii. Decizia politică a fost luată. Guvernul israelian, care se reunește din nou pe această temă, nu a dat niciun fel de detalii privind acțiunile militare pe care le vizează.

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns la Doha, prima destinație a turneului în țările arabe

Premierul Marcel Ciolacu a început marți o vizită în Qatar și Emiratele Arabe Unite. În perioada 16-19 aprilie, șeful Executivului are întrevederi oficiale, dar și întâlniri cu oamenii de afaceri și reprezentanții comunității de români.

Care sunt condițiile de intrare în Germania ale suporterilor români care merg la Campionatul European

Suporterii români care merg la Campionatul European de fotbal nu vor fi supuşi unor controale suplimentare în aeroporturi, dă asigurări ministrul Federal de Interne al Germaniei aflat la Bucureşti.

ACTUALITATE

Pregătiți pentru lupta cu focul. Pompierii români s-au antrenat la Colibița, alături de colegii francezi

Temperaturile ridicate din ultima perioadă favorizează incendiile de pădure, care sunt tot mai dese. Salvatorii se antrenează permanent și fac schimburi de experiență. Astăzi a venit rândul francezilor să ia parte la un exercițiu, în Bistrița, la Colibița.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan / foto: Președinția Turciei

Recep Erdogan îl consideră pe premierul israelian Netanyahu singurul responsabil pentru tensiunile din regiune

Recep Tayyip Erdogan a susţinut marţi că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi conducerea statului evreu poartă întreaga răspundere pentru escaladarea recentă a tensiunilor din Orientul Mijlociu
Numărul de urgenţă 112

Primarul din Vinţu de Jos, județul Alba, a fost găsit spânzurat

Primarul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu (57 de ani), a fost găsit spânzurat, marţi, într-o anexă a locuinţei sale. Poliția a fost alertată prin 112.

Bateria unei trotinete electrice a explodat într-un apartament din Iași, în timp ce era la încărcat

Explozie urmată de un incendiu la un apartament dintr-un bloc din Iași. Totul a fost provocat de bateria unei trotinete electrice care era pusă la încărcat. Pompierii au intervenit rapid, astfel că nu au fost afectate și alte locuințe.

Atenţionare de călătorie în Grecia – grevă în sectorul transportului public

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că miercuri vor fi organizate greve în sectorul transportului public, la nivel naţional.

Păgubiții City Insurance şi Euroins încă așteaptă să își primească banii

Probleme mari cu despăgubirile acordate din Fondul de garantare a asigurărilor. S-au achitat aproape 2 miliarde de lei celor păgubiți de falimentul City Insurance şi Euroins. Dar nu au fost procesate nici măcar jumătate din cererile depuse.

Casele de amanet devin tot mai atractive pentru români. Prețurile sunt sub cele ale pieții

Casele de amanet devin o afacere tot mai profitabilă pentru români, care aleg să cumpere din astfel de locaţii nu doar aur, ci şi ceasuri de colecţie sau genţi de lux.

Pericolele din mediul online, în an electoral: Noi ca țară avem aceelași pericole cu care se confruntă UE și NATO

Atacurile cibernetice sunt un real pericol care a luat amploare în ultima perioada. Iar anul electoral 2024 vine cu şi mai multe provocări. Războiul s-a mutat în sfera digitală.

CONFLICT ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

RĂZBOI ÎN UCRAINA

SPORT

SOCIAL

Lalea olandeză cu nume românesc: Doamna Maria Brâncoveanu. Floarea este unică în lume

Din multitudinea de lalele care ne încântă în această perioadă a anului, una dintre ele este mai specială. Poartă numele Doamnei Maria Brâncoveanu, dar are certificat de lalea olandeză, unică în lume. Pentru recunoașterea internațională a acestui soi s-au luptat acum 7 ani mai multe românce, care fac parte dintr-o asociație a femeilor ortodoxe din Olanda.

Natalitatea în Europa este la cel mai scăzut nivel din ultimii 100 de ani. Italia, țara cu cea mai îmbătrânită populație

Europenii nu mai fac copii, populația e îmbătrânită, iar natalitatea e la un nivel scăzut nemaiîntâlnit de o sută de ani, în unele țări. Problema demografică va avea grave consecințe în plan economic, pentru că, în câteva zeci de ani, nu va mai avea cine să muncească.

Șemlac, comuna din Arad în care copii de toate vârstele vin cu bicicleta la școală

O comună din Arad se mândrește că aproape toată lumea de acolo pedalează, așa cum se întâmplă în țările din vest, în care mersul pe bicicletă este o tradiție.

Detectoare de fum și monoxid de carbon, instalate gratuit, la vârstnici, familii cu mulți copii sau vulnerabile

Zece mii de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi instalate gratuit în toată țara. E o campanie care vizează casele persoanelor în vârstă și ale familiilor cu mulţi copii sau într-o situaţie materială precară.

DOCUMENTAR

RECOMANDĂRI TV