Rusia va construi un nou site online pentru o enciclopedie nationala, dupa ce presedintele Vladimir Putin a remarcat ca Wikipedia nu ofera informatii de incredere si ar trebui inlocuita, transmite luni Reuters.

Aceasta masura le va asigura oamenilor accesul la "informatii de incredere ce sunt in mod constant actualizate pe baza unor surse verificate stiintific", conform unei rezolutii a guvernului de la Moscova condus de Dmitri Medvedev, conform Agerpres.ro.

Vladimir Putin a propus luna trecuta inlocuirea enciclopediei online Wikipedia, care functioneaza in sistem "crowd-sourced", cu o versiune electronica a Marii Enciclopedii Ruse.

"Aceasta (...) va oferi informatii de incredere intr-o forma moderna", declara atunci Putin.

John Lubbock, coordonator de comunicare pentru Wikimedia, fundatia non-profit americana care detine site-ul Wikipedia, printre altele, a declarat ca nu este clar cum va dori Vladimir Putin sa imbunatateasca ceea ce poate oferi Wikipedia.

"Wikipedia in limba rusa este pe locul 7 in topul celor mai mari versiuni ale site-ului, cu peste 1,5 milioane de articole create de 2,6 milioane de utilizatori, toate publicate in regim Open Licenses", a scris el pe Twitter.

In 2015, autoritatile ruse au blocat pentru scurt timp varianta Wikipedia in limba rusa, dupa un articol ce continea informatii despre canabis, invocand o lege care interzice publicarea de informatii despre droguri pe site-urile online.

Moscova a introdus, de asemenea, si un sistem mai sever de control online pe segmentele de limba rusa ale internetului, astfel incat acestea sa poata functiona in continuare, chiar daca vor fi izolate de restul infrastructurii online straine.

Marea Enciclopedie Rusa este deja disponibila intr-un format electronic de baza. Noul portal online destinat acestei enciclopedii va costa aproximativ 2 miliarde de ruble (31 de milioane de dolari), conform lui Sergei Kravets, unul dintre editorii Marii Enciclopedii Ruse, citat recent de ITAR-TASS.

Guvernul de la Moscova va infiinta si un centru national de educatie si cercetare pentru Marea Enciclopedie Rusa, conform rezolutiei semnate de premierul Medvedev.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri