China a trimis miercuri un prim avion cu măşti, mănuşi şi alte echipamente de protecţie pentru Franţa, pentru a combate pandemia de COVID-19, şi va mai trimite încă unul joi, a anunţat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian, potrivit AFP.

"În urmă cu o lună, când această criză s-a declanşat în China, ne-am arătat solidaritatea faţă de autorităţile chineze livrând materiale de protecţie", a declarat şeful diplomaţiei franceze la postul de televiziune BFMTV, conform Agerpres.ro.

"Chinezii, care încep să iasă din situaţia dificilă, ne-au întors gestul de solidaritate, iar astăzi a venit un avion chinez cu materiale de protecţie. Şi va mai fi unul mâine", a adăugat el, vorbind despre "un milion de măşti".

"Acest lucru arată că, dacă faci un gest de solidaritate la un moment, el ţi se poate întoarce", a subliniat el, adăugând că este "un bun exemplu" şi "un gest care trebuie apreciat".

Primul avion, care a aterizat pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, în regiunea pariziană, a adus măşti de protecţie, măşti chirurgicale, halate de protecţie şi mănuşi medicale, a precizat ambasadorul Chinei la Paris, Lu Shaye.

Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri