Alergători, ciclişti şi surferi au ieşit sâmbătă dimineaţa devreme din locuinţele lor, în întreaga Spanie, pentru a face mişcare, după ce guvernul a început să relaxeze restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului şi le-a permis adulţilor să iasă din case pentru prima dată în şapte săptămâni, transmite Reuters.

În Barcelona, alergători şi biciclişti au umplut falezele, iar surferii şi alţi iubitori de sporturi nautice s-au bucurat de valuri, conform Agerpres.ro.

În Madrid, bicicliştii şi skateboarderii s-au plimbat pe bulevardele late din oraş, evitând benzile galbene puse de poliţie pentru a împiedica oamenii să se strângă în zonele comune precum parcurile.

Citește și Ce spune ministrul Sănății despre ”modelul suedez” de combatere a crizei de COVID-19

Spania, una dintre cele mai grav lovite ţări de pandemia de COVID-19, a impus din martie o carantină strictă, izolând la domiciliu cea mai mare parte a populaţiei, care nu a avut voie să iasă decât pentru activităţi considerate esenţiale.

Activităţile sportive şi plimbările au fost interzise, în contextul în care autorităţile au făcut eforturi să stopeze răspândirea pandemiei şi au încercat să limiteze povara asupra sistemului sanitar.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a cerut populaţiei să respecte recomandările referitoare la păstrarea distanţei sociale şi să acţioneze cu prudenţă.

Citește și Raed Arafat: Nu se pot relaxa restricțiile din 15 mai dacă situația se înrăutățește. Încă există riscul apariției de noi focare

"Astăzi, facem un nou pas în ceea ce priveşte măsurile de relaxare a izolării, dar trebuie să o facem cu prudenţă şi responsabilitate. Virusul este tot aici", a scris Sanchez pe contul său de Twitter.

Sursa foto: LucVi / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri