Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat în zona de triaj a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, pentru ca pacienţii să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecţia cu SARS-CoV-2.

Computerul tomograf de ultimă generaţie, dotat cu modul de inteligenţă artificială, capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus în câteva minute a fost inaugurat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, în prezenţa directorului instituţiei, dr. Emilian Imbri.

Computerul Tomograf este o investiție a Primăriei Capitalei, prin ASSMB şi are o valoare de un milion de euro.

CT-ul a fost poziţionat în zona de triaj, astfel încât pacienţii să nu mai intre în incinta spitalului.

”Acest aparat reprezintă pentru noi un triaj, el fiind amplasat în curtea spitalului, într-un container special. Astfel, bolnavul nu mai ajunge în Camera de garda și este diagnosticat încă de la intrare. Referitor la cei tratați în această unitate medicală, până în prezent, la Spitalul Victor Babeș au fost vindecați de infecția cu noul coronavirus 980 de pacienți”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, dr. Emilian Imbri.

Directorul Medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a explicat că, dacă unui medic radiolog îi trebuie mai mult de 15 minute pentru a realiza o tomografie computerizată la plămâni, Ansamblul Mobil CT o face în 30 de secunde, ceea ce înseamnă că aparatul este astfel capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri