Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus.

„Teoretic, trebuie să vă protejați toate zonele care au mucoasă. Deci, dacă aveţi ochelari de protecţie sau o vizieră pentru ochi, ar trebui să le utilizaţi”, a spus Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, scrie CNBC.

Întrebat dacă protecţia ochilor va deveni o recomandare formală la un moment dat, el a spus că s-ar putea ca acest lucru să se întâmple, dacă se dorește o protecţie perfectă a suprafeţelor mucoasei.

Doctorul Fauci, membru al grupului de lucru pentru pandemie de la Casa Albă şi director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a explicat motivul pentru această măsură.

„Aveţi mucoasă în nas, mucoasă în gură, dar aveţi şi mucoasă în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Aşadar, dacă aveţi ochelari sau vizieră, ar trebui utilizate”, a spus acesta.

Vezi și: Riscurile la care se expun românii care lucrează de acasă. Medic: Este nevoie mereu de o lumină de bună calitate

Anthony Fauci a adăugat că în timp ce ochelarii şi vizierele pentru ochi sau faţă „nu sunt recomandate în general” în acest moment, „dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, probabil că ar trebui să le utilizaţi dacă puteţi.”

Ochelarii standard sau ochelarii de soare pot oferi o anumită protecție, dar prezintă imperfecțiuni, din cauza deschiderilor din partea superioară, inferioară și laterală în care aerosolii pot intra, este de părere Thomas Steinemann, purtătorul de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie. Pentru a proteja purtătorul, ochelarii trebuie să „se potrivească perfect, în special din colțurile ochiului peste frunte”, spune Centrul pentru Controlul Bolilor.

Vezi și: Cele mai bune și cele mai proaste măști sanitare, clasate după nivelul lor de protecție. Ce trebuie să știi despre măștile pe care le poți cumpăra din comerț?

”Acestea fiind spuse, purtătorii de lentile de contact ar trebui să ia în considerare purtarea ochelarilor pentru a evita să își atingă ochii”, sugerează Academia Americană de Oftalmologie.

Vizierele funcționează deoarece protejează întreaga față, de la frunte și până la bărbie. Deși oferă o protecție bună a ochilor, oamenii sunt sfătuiți să poarte și o mască pentru a-și acoperi nasul și gura.

În cele din urmă, cel mai bun lucru pe care oamenii îl pot face este să continuă să poarte mască, să mențină distanțarea socială, să se spele pe mâini sau să folosească dezinfectant și să nu își atingă fața.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri