Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că în cadrul etapei a doua de vaccinare trebuie avut în vedere personalul cheie din instituţiile publice necesare funcţionării statului, fără de care acestea nu pot funcţiona.

Precizările au fost făcute la finalul şedinţei de guvern în cadrul căreia a fost adoptat proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, conform Agerpres.ro.

Premierul a precizat că strategia iniţială va fi regândită, astfel încât să existe şi o etapă a treia A, în care vor fi incluse categorii esenţiale care iniţial au făcut parte din etapa a doua.

"Este vorba de hotărârea de guvern care prezintă strategia - etapa a doua, de fapt - care sunt categoriile de persoane care se vor vaccina în etapa a doua. Aici au fost acele categorii esenţiale. Au fost mai multe discuţii, până la urmă am ajuns la o formă finală şi am discutat ca strategia iniţială să fie regândită şi avem această etapa a doua şi urmează o etapă a treia A, în care avem iarăşi alte categorii esenţiale care iniţial ar fi fost în etapa a doua", a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Cîţu a subliniat că în etapa a doua va fi introdus personalul cheie din instituţiile publice necesare funcţionării statului.

"În etapa a doua intră personalul cheie. Şi aici vreau să fie foarte clar. Vorbesc de personalul cheie din instituţiile publice, instituţii care sunt necesare funcţionării statului, dar vorbim de personalul cheie şi atunci când se vor face aceste liste cu aceste persoane le recomand conducătorilor acestor instituţii să aibă în vedere acel personal esenţial, fără de care nu pot funcţiona. Nu vorbim de toată instituţia în această etapă. Sunt mai multe instituţii prezentate aici. Am introdus şi personalul navigant român maritim şi fluvial; personalul român care îşi desfăşoară activitatea pe platformele marine. A fost introdusă etapa a treia A în care au fost introduse persoane esenţiale, în special din sectorul privat", a precizat premierul.

El a menţionat că hotărârea de guvern este un document "flexibil care poate să fie modificat" în funcţie de evoluţia din teren şi de livrarea vaccinurilor.

"În acest moment ştim foarte clar, sigur sunt 2,4 milioane de vaccinuri de la Pfizer care vin până în 29 martie. Acestea sunt clare. Înseamnă că un milion şi ceva de persoane vor avea până atunci cele două doze de vaccin. Dar în planul iniţiat avem şi Moderna, cu încă 400.000. Mai este şi AstraZeneca. Pe parcurs, dacă apar aceste vaccinuri, vom modifica această hotărâre de guvern, pentru a accelera şi etapa a treia. Trebuie să spun că şi etapa a doua a fost accelerată faţă de planul iniţial. Deci suntem pregătiţi să accelerăm şi etapa a treia dacă vor veni aceste vaccinuri", a mai afirmat Cîţu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri