Trupa Metallica doneaza 250.000 de euro pentru spitalul de oncologie si radioterapie pediatrica, pe care asociatia Daruieste Viata il construieste in Romania. Anuntul a fost facut de asociatie pe pagina de Facebook.

Donatia va fi realizata prin intermediul fundatiei trupei Metallica, All Within My Hands.

Anuntul fundatiei:

Alaturi de propria contributie in valoare de 50.000 de euro, legendara trupa americana de heavy metal a directionat suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucuresti, asigurata de Mastercard si BCR.

„Donatia membrilor trupei Metallica are o semnificatie speciala pentru proiectul nostru. Pe de-o parte, muzica lor reuseste sa inspire milioane de romani si, in acelasi timp, foarte multi dintre acestia sunt inspirati sa contribuie la infiintarea primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer o sansa la viata. Pe de alta parte, donatia din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru initiativa #NoiFacemUnSpital, a motivat Metallica sa adere la cauza noastra. Suntem recunoscatori tuturor celor care fac posibil acest proiect”, a spus Carmen Uscatu, Presedinte Asociatia Daruieste Viata.

Proiectul Daruieste Viata a fost demarat in 2015, ca un proiect de construire a primului Spital cu servicii integrate de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania. S-a inceput cu ideea unei clinici cu trei etaje, apoi un spital de cca. 8.000 mp cu 80 de paturi pentru sectia oncologie, 10 paturi pentru departamentul ambulator, 4 camere sterile, 1 sala-buncar pentru scintigrafie, 1 sala-buncar pentru radioterapie (2 aparate) si 1 sala pentru activitati educationale si recreere. A fost pentru prima data cand, in Romania, un ONG a initiat construirea unui spital de la zero, doar din donatii si sponsorizari, cu o investitie estimata de aproximativ 8 milioane euro.

Ce va contine Spitalul Daruieste Viata

  • Radioterapie: doua buncare la subsol, plus spatiile de pregatire pacienti
  • Spatiu pentru un nou RMN si un nou CT, cu spatii dedicate anestezierii pacientului copil
  • Oncologie – ambulator si internare continua (parter si etaj 1)
  • Hemato- oncologie: saloane si 5 camere sterile (etaj 2)
  • Chirurgie (etaj 3)
  • Neurochirurgie (etaj 4)
  • Terapie intensiva (etaj 5)
  • Bloc operator cu 8 sali de operatie (etaj 6)
  • Numar paturi: 200

Data finalizarii constructiei spitalului este estimata in decembrie 2019.

Citeste aici mai multe detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri