Primarul Gabriela Firea anunță, pe pagina sa de Facebook, că în curând va începe testarea bucureștenilor pentru noul Coronavirus, fiind pregătite peste 20.000 de teste antigen normale.

„În scurt timp va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București. În total, peste 20 000 de teste în primă etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureșteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-istii noștri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare”, a explicat Gabriela Firea.

„În privința celor 10.500 de bucureșteni cuprinși în eșantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului științific care va arata gradul de contaminare a comunității din Capitală, circulația virusului și procentul de imunizare pe cale naturala a populației, cu siguranță vom găsi modalitățile optime pentru demararea și finalizarea în cele mai bune condiții a acestui proiect”, a mai scris Firea pe pagina ei de Facebook.

Firea acuză, însă, că proiectul inițiat a fost blocat de mai multe ori și întârziat.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism și invidie. Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locațiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătății populației. Am renunțat și la ideea testării în cabinetele de medicină școlară, pe care ne angajasem să le dezinfectam. Oricum, virusul poate fi adus în școli de oricine, nu doar de “testații lui Firea”. Atâta răutate nu am văzut!”, potrivit mesajului publicat de primarul general.

Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri