Lovitură cruntă pentru starea psihică a lui Borcea! Uite de ce reuşise în sfârşit să scape când a fost condamnat din nou! "E un sentiment că totul se termină"

Vedete

Lovitură cruntă pentru starea psihică a lui Borcea! Uite de ce reuşise în sfârşit să scape când a fost condamnat din nou! "E un sentiment că totul se termină"

Cristi Borcea, lovitură cruntă după ce a fost condamnat din nou! Abia îşi revenise după perioada de detenţie!

Anul trecut, la începutul lunii iulie, Cristi Borcea a fost eliberat condiţionat din închisoare, după ce a executat o pedeapsă de patru ani şi patru luni, în celebrul dosar al transferurilor. Astă-vară, milionarul era de nerecunoscut şi făcea declaraţii cutremurătoare despre traiul după gratii.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Valentina Pelinel, după ce Cristian Borcea a fost băgat în spatele gratiilor! Mai are puțin și aduce pe lume gemenii

" Mi-a fost foarte greu să fiu privat de libertate. Vă spun cu mâna pe inimă, a fost o perioadă care sigur va lăsa urme pentru toată viaţa. Îmi doresc să mă recuperez pentru familie, pentru copii, dar nimănui nu i-aş dori să treacă prin ce am trecut eu, să ajungă de pildă să meargă la toaletă bătând cu sticla de plastic în uşă, să fugă şobolanii! E cumplit! Este un sentiment că totul se termină pentru tine şi coşmarul te urmăreşte la fiecare pas", spunea Borcea în luna iulie.

În acelaşi interviu, fostul lider al lui Dinamo mărturisea că va merge la psiholog pentru că simte că nu va putea depăşi nişte traume fără ajutor de specialitate. S-a ţinut de cuvânt şi, în ultimele săptămâni, surse din anturajul lui spun că afaceristul revenise, în sfârşit, pe linia de plutire şi nu mai avea coşmaruri.

Vestea noii condamnări l-a doborât, din nou, pe Cristi Borcea, mai ales că soţia lui, Valentina Pelinel, urmează să nască în săptămânile următoare.

De ce a fost condamnat, din nou, Cristi Borcea?

Cristian Borcea a fost găsit vinovat pentru faptul că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că Borcea s-a asociat cu alţi doi învinuiţi din dosar, Georgică Giurgiucanu şi Emil Dragoş Săvulescu, în societatea comercială "Holiday Club Neptun" SA.

Citeste si: Prima declaraţie a lui Gigi Becali după ce s-a aflat că Borcea s-a întors în puşcărie- Ce a spus despre finul Cristi

Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă- Ivonne Aline Buzescu-Movilă. Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.

Citeste si: Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am avut o geantă în viața mea!”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită. Cum a reușit să scape din mâinile agresorului- radioimpuls.ro

Având complicitatea unui notar, cei doi au acţionat ca mandatari în numele acesteia şi au solicitat Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren ce însumau 12.500.000 de metri pătraţi. Mai mult, ei au vândut succesiv drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici.

Potrivit DNA, Cristian Borcea a cumpărat de la cei doi asociaţi, la preţuri modice, o cotă de 12,25% din drepturile succesorale, reprezentând 1.531.250

de metri pătraţi. Comisia de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţa a luat act de "vânzările" şi "revânzările" de drepturi succesorale de care a fost deposedată Buzescu-Movilă, pe baza unor referate aprobate de primarul Mazăre.

Omul de faceri a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.