Antena 3 CNN Actualitate Augustin Lazăr, despre dosarul polițistului pedofil: „Ancheta va da o lămurire, va clarifica toate aceste aspecte”

Augustin Lazăr, despre dosarul polițistului pedofil: „Ancheta va da o lămurire, va clarifica toate aceste aspecte”

Augustin Lazăr, despre dosarul polițistului pedofil: „Ancheta va da o lămurire, va clarifica toate aceste aspecte”
11 Ian 2018   •   08:48

Update: La ieşirea de la CSM, procurorul general a spus că activitatea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, care au instrumentat anterior dosarele, va fi evaluată cu ocazia bilanţului anual.

"Evaluările se fac la bilanţ. Bilanţul urmează. (...) Nu anticipăm nimic în legătură cu cauzele care sunt în curs şi care trebuie instrumentate cu foarte multă atenţie. Şi după ce se clarifică lucrurile, veţi fi şi dumneavoastră lămuriţi", a declarat Lazăr.

Parchetul General a preluat în urmă cu o zi, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ancheta în dosarul în care poliţistul Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii. De asemenea, prin aceeaşi ordonanţă a procurorului general a fost preluat şi un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în care a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de agresiune sexuală, dosar constituit în urma unei plângeri datând din anul 2016.

Știre inițială: Procurorul general, Augustin Lazăr, a vorbit înainte de a intra în sediul CSM despre dosarul polițistului pedofil care va fi instrumentat de instituția pe care o conduce.

Acesta a anunțat și că ancheta va lămuri mai multe aspecte, printre care și acela dacă polițistul a fost protejat de colegi.

„Dosarul este pe rolul Secţiei de urmărire penală din Parchetul General, care are resurse mult mai bine pregătite pentru a instrumenta un astfel de caz şi sunt convins că va da curs la toate aspectele care au fost puse în discuţie în legătură cu modul de comitere a faptelor, în legătură cu modul de instrumentare. Ancheta va da o lămurire, va clarifica toate aceste aspecte”, a spus Lazăr.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarele privind săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală de către poliţistul Eugen Stan, precum şi a unei infracţiuni de perversiune sexuală, dar şi un dosar de agresiune sexuală constituit în urma unei plângeri din 2016 în care a început urmărirea penală in rem.

 

×
Subiecte în articol: procurorul general Augustin Lazar ancheta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close