Antena 3 CNN Actualitate Ceremonie de predare-primire a mandatului de procuror-șef DNA. Augustin Lazăr: ”Motivele revocării generează îngrijoare printre magistrații Ministerului Public”

Ceremonie de predare-primire a mandatului de procuror-șef DNA. Augustin Lazăr: ”Motivele revocării generează îngrijoare printre magistrații Ministerului Public”

Ceremonie de predare-primire a mandatului de procuror-șef DNA. Augustin Lazăr: ”Motivele revocării generează îngrijoare printre magistrații Ministerului Public”
12 Iul 2018   •   08:35

Update: Augustin Lazăr a făcut declarații la ceremonia de predare-primie a mandatului de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Procurorul general al României a vorbit despre lupta anticorupție, dar și despre faptul că motivele revocării generază îngrjiorare printre magistrații Ministerului Public.

”Doamna procuror Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror-șef al DNA pe o perioadă de șase luni. Am indicat temeiul legal prin care temeiul legal prin care procurorul general al României are acest drept de a delega un procuror experimentat, un procuror cu un nivel de pregătire semnificativ în structura pe care urmează să o conducă. Cu această ocazie aș dori să reamintesc câteva din prioritățile DNA. Prima dintre ele: Lupta anticorupție va continua cu fermitate. A doua prioritate, aplicarea legistlație anticorupție se va efectua în continuare în conformitate cu normele și standardele internaționale de eficacitate și de apărare a drepturile fundamentale. DNA va apela la resursele la care le are, resursele umane de expertiză profesională care au făcut din această Direcție una dintre instituțiile cunoscute pe plan european. Anca Jurma este persoana potrivită care ne indică nouă că DNA are resurse pe profilul necesar în momentul oportun. Este un procuror cu experiență mare în ministerul public. ”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general al României a vorbit și despre activitatea desfășurată la DNA de Laura Codruța Kovesi.

”Mulțumesc pentru activitatea desfășurată în cadrul DNA, care s-a concretizat în rezutlatele obținute în aplicarea legislației anticorupție, doamnei Kovesi, care și-a încheiat activitatea în această Direcție și care va lucra în continuare în Parchetul General, la Serviciul de Îndrumare și Control. Avem o tradiție a Ministerului Public, să valorificăm mereu procurorii cu expertiză într-un anumit domeniu. După ce își încheie mandatul, revin și expertiza lor va fi valorificată în Ministerul Public”, a mai declarat Lazăr.

Augustin Lazăr a susținut că motivele revocării generează îngrjiorare printre magistrații Ministerului Public.

”Motivele revocării generează îngrijoare printre magistrații Ministerului Public. Au o îngrijorare cu privire la independența lor, la statutul lor, cu privire la respectarea separației puterilor ăn stat. Cu toate acestea procurorii Ministerului Public sunt profesioniști și respectă drepturile scrise în Constituție”, a mai spus procurorul general al României.

Știrea inițială: Augustin Lazăr organizează o ceremonie de predare-primire a mandatului la DNA, de la ora 11:00.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA și a fost delegată în cadrul Parchetului General. Kovesi și-a luat, însă, concediu și își dorea să stea câteva zile departe de ochii publicului.

Laura Codruța Kovesi va preda mandatul de procuror șef către Anca Jurma, procurorul care va asigura interimatul la DNA, până la desemnarea unui nou procuror-șef cu drepturi depline.

×
Subiecte în articol: ceremonie mandat DNA Lazar revocare Kovesi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close