Antena 3 CNN Actualitate Media Cătălin Tolontan renunță la șefia Gazetei Sporturilor

Cătălin Tolontan renunță la șefia Gazetei Sporturilor

Cătălin Tolontan renunță la șefia Gazetei Sporturilor
11 Iul 2018   •   22:30

Cătălin Tolontan anunță că renunță la funcția de redactor-șef al Gazetei Sporturilor, după 21 de ani.

"Am fost cel mai norocos redactor-șef posibil, la ProSport și la Gazeta Sporturilor, lucrând, de-a lungul anilor, cu sute de colegi pasionați, talentați și bravi.

Am fost binecuvântat cu doi redactori-șefi adjuncți, Andrei Vochin și Bogdan Stamatoiu, care au tras mai mult ca mine și nu s-au plâns niciodată.

Odată cu trecerea Gazetei la Ringier, noul trust a acceptat să predau dreptul și responsabilitatea de a conduce redacția lui Cătălin Țepelin, colegul meu mult mai tânăr.

Înnoirea generației la vârf în GSP a fost condiția pe care am pus-o încă din primul drum la Zurich, cu luni în urmă. E parte a procesului de integrare.

Nu înseamnă că mă despart de Gazetă.

Voi continua să scriu des în GSP, să particip la viața redacției și simt că e corect să lăsăm generației proaspete destul aer ca să se dezvolte, ajutând cum putem", scrie Cătălin Tolontan, pe blog.

Cine este Tolontan

Cătălin Tolontan este unul din cei mai cunoscuţi jurnalişti români de sport, redactor-şef şi director general al Gazetei Sporturilor şi autorul blogului tolo.ro. Tolontan are 49 de ani.

Tolontan a intrat în presă în 1990, la ziarul studenţesc al Facultăţii de Comerţ din Academia de Studii Economice. A trecut pe la ziarul Student, Azi, Gazeta Sporturilor pe vremea când aceasta aparţinea vechii redacţii Sportul, Sportul românesc şi ProSport, pentru a reveni la Gazeta Sporturilor în 2001. În afară de funcţii editoriale, Cătălin Tolontan a mai făcut parte, în redacţiile menţionate, din departamente de IT şi a lucrat ca tehnoredactor.

Jurnalistul a devenit notoriu odată cu ascensiunea ProSport de la sfârşitul anilor '90, sub patronatul lui Adrian Sârbu, în chip de redactor-şef al publicaţiei care l-a avut pe Ovidiu Ioaniţoaia ca director. În aceeaşi perioadă (1999-2000) a participat la lansarea reţelei de ziare locale a MediaPro. După trecerea ProSport în patrimoniul Ringier, Tolontan a părăsit redacţia împreună cu Ovidiu Ioaniţoaia şi o mare parte dintre jurnalişti, pentru a prelua Gazeta Sporturilor, trecută cu un an mai devreme în portofoliul Intact Media Group. De numele lui Tolontan se leagă o serie de anchete celebre, printre care Dosarul Transferurilor, dosarul Ridzi, Gala Bute, Hexi Pharma etc. sursa: Cartepedia.

Cine este Cătălin Țepelin

În vârstă de 39 de ani, Cătălin Țepelin a fost reporter la Prosport, Gazeta Sporturilor, adjunct de secție Fotbal intern, șef de secție, Digital Manager la Gsp.ro.

Recent, Intact Media Group și Ringier Sportal (joint venture între Ringier România și Sport Media Group din Bulgaria) au ajuns la un acord în tranzacția legată de brandul Gazeta Sporturilor (gsp).

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan gazeta sporturilor
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close