Antena 3 CNN Externe Cel puțin 41 de oameni au murit. Furtunile puternice au provocat un adevărat dezastru

Cel puțin 41 de oameni au murit. Furtunile puternice au provocat un adevărat dezastru

Cel puțin 41 de oameni au murit. Furtunile puternice au provocat un adevărat dezastru
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mai 2018   •   08:30

Cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma mai multor furtuni produse duminică în nordul Indiei care au provocat pagube importante, conform autorităţile citate de AFP.

În statul Uttar Pradesh, cel puţin 18 persoane au decedat din cauza vântului puternic ce a provocat prăbuşirea zidurilor mai multor case, a doborât stâlpi de electricitate şi a desţelenit copaci.

Aceste decese au avut loc la zece zile după o furtună care a provocat moartea a peste 130 de persoane în aceeaşi zonă.

Alte douăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor puternice care au lovit duminică Bengalul de Vest, iar unsprezece locuitori au murit după ce au fost loviţi de fulgere în Andhra Pradesh şi în New Delhi unde rafalele de vânt care au depăşit 100 de kilometri la oră au provocat devierea a 70 de zboruri, potrivit autorităţilor.

Aeroportul Internaţional Indira Gandhi a fost închis timp de peste două ore din cauza vântului.

De asemenea, intemperiile au perturbat traficul rutier şi feroviar, iar în capitală mii de călători au rămas blocaţi în staţiile de metrou, informează Xinhua.

Mai multe zone din New Delhi s-au confruntat cu întreruperi ale furnizării energiei electrice după ce unele cabluri de înaltă tensiune au cedat.

Premierul indian şi preşedintele ţării şi-au exprimat regretul pentru decesele provocate de furtuni şi au adresat condoleanţe familiilor îndoliate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: oameni dezastru
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close