Antena 3 CNN Externe Donald Trump speră că Putin îi va deveni prieten

Donald Trump speră că Putin îi va deveni prieten

Donald Trump speră că Putin îi va deveni prieten
12 Iul 2018   •   15:42

Preşedintele american Donald Trump, care se întâlneşte luni, 16 iulie, la Helsinki cu omologul său rus Vladimir Putin, a declarat joi că întâlnirea sa cu preşedintele rus ar putea fi cea mai uşoară din cursul turneului său în Europa şi a subliniat că Moscova este un concurent şi nu un adversar, relatează Reuters şi AFP.

Întrebat, în conferinţa de presă de la finalul summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, dacă Putin reprezintă o ameninţare, Trump a replicat că el nu doreşte acest lucru "şi de aceea avem NATO".

Putin "este un concurent", a spus Trump. "Este oare duşmanul meu? Nu-mi este duşman... Sper ca într-o zi va deveni poate un prieten. Doar că nu-l cunosc prea bine", a mărturisit preşedintele SUA.

El a dat asigurări că la summitul cu omologul său rus va ridica problema controlului armelor şi a încălcării de către Rusia a tratatului privind forţele nucleare intermediare INF, dar va discuta şi despre Siria, Ucraina şi presupusa ingerinţă rusă în alegerile din SUA.

"Vrem să aflăm despre Siria. Vom discuta despre ingerinţă...Vom discuta despre Ucraina", a explicat Trump.

În acest context, potrivit dpa, el a refuzat să excludă o recunoaştere de către SUA a anexării Crimeii de către Rusia, în 2014. "Nu vă pot spune ce se va întâmpla de acum înainte cu Crimeea. Dar nu sunt mulţumit în legătură cu Crimeea", a mai menţionat liderul de la Casa Albă

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close