Antena 3 CNN Externe Summit NATO. Trump a anulat întâlnirea cu Iohannis: ”Sunt momente complicate”

Summit NATO. Trump a anulat întâlnirea cu Iohannis: ”Sunt momente complicate”

Summit NATO. Trump a anulat întâlnirea cu Iohannis: ”Sunt momente complicate”
12 Iul 2018   •   12:21

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donald Trump, programată pentru această dimineaţă în cadrul summit-ului NATO, a fost anulată cu puţin timp înainte ca ea să aibă loc.

Preşedintele Statelor Unite a renunţat la toate discuţiile bilaterale pe care le avea pe agendă. În afară de Iohannis, Trump urma să se întâlnească cu liderii din Ucraina şi Georgia.

Se pare că motivul anulării întâlnirilor ar fi tensiunile dintre Statele Unite şi Germania, apărute atât înaintea, cât şi în timpul summit-ului.

”Sunt momente complicate aici. Dintre toate întâlnirile la care am participat în atâția ani, nu am trăit un asemenea moment. La întâlnirea dintre șefii de stat și de guverne, discuțiile cu partenerii din Georgia au fost întrerupte, iar reprezentanții au fost dați afară, iar Germania a cerut o discuție între aliați în legătură cu discuțiile de ieri nelămurite între SUA și Germania. ocmai din cauza acestei ședințe convocate de Germania, Donald Trump a luat decizia de a-și anula întâlnirile bilaterale atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu ceilalți șefi de stat. Afirmațiile făcute de Trump la adresa Germaniei nu s-au netezit, asperitățile sunt în continuare deși a existat o întâlnire bilaterală. Merkel a cerut încă o discuție pentru azi între aliați pentru lămurirea acuzațiilor aduse de SUA, a modului prin care Donald Trump pune problema, în special în privința bugetului pentru apărarea statelor NATO, dar și a chestiunii despre conducta de gaz pe care Germania vrea să o construiască pentru alimentarea cu gaz din Rusia”, a declarat Radu Tudor, trimisul special la Summitul NATO.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close