Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: Aştept scuze de la premierul Tudose, sunt şocat

Kelemen Hunor: Aştept scuze de la premierul Tudose, sunt şocat

Kelemen Hunor: Aştept scuze de la premierul Tudose, sunt şocat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Ian 2018   •   11:39

Premierul Mihai Tudose trebuie să îşi retragă declaraţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care se declară şocat şi aşteaptă scuze de la prim-ministru. 

Liderul UDMR mai spune că aceste afirmaţii nu pot rămâne fără consecinţe. Premierul Mihai Tudose a vorbit miercuri despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, semnată recent la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag”, potrivit rfi.ro.

”Absolut inacceptabile. Nu mă aşteptam de la Mihai Tudose, pentru că nu are antecedente, el nu avea declaraţii de acest tip niciodată de când eu îl cunosc, de aceea m-a şocat această declaraţie. În UE nu poţi să propui fără consecinţe politice reintroducerea pedepsei capitale şi după aceea să spui pentru o comunitate mai mică sau mai mare că nu eşti de acord cu ideile comunităţii respective şi se vor flutura, că vor fi spânzuraţi, că vor fi omorâţi. Deci, din acest punct de vedere, eu cred că nici această declaraţie nu poate să rămână fără consecinţe. În primul rând, eu aştept scuze de la premierul Tudose şi retragerea acestor cuvinte", a declarat Kelemen. 
 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor mihai tudose scuze
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close