Antena 3 CNN Sport Off Sport Ediţie aniversară a Rowmania Fest, deschisă de Ivan Patzaichin

Ediţie aniversară a Rowmania Fest, deschisă de Ivan Patzaichin

Ediţie aniversară a Rowmania Fest, deschisă de Ivan Patzaichin
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Aug 2015   •   11:03

Festivalul Rowmania a ajuns la ceas aniversar. A cincea ediţie organizată de asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea şi al Primăriei Municipiului Tulcea se desfăşoară în acest weekend şi are ca scop promovarea sportului pe apă şi pe uscat. 

 
Atfel vor avea loc întreceri de vâslit pe Dunăre, un triatlon internaţional şi o cupa europeană de triatlon pentru juniori.
 
Ceremonia de deschidere a celei de-a cincea ediţii a festivalului Rowmania a adunat sute de curioşi în centrul oraşului Tulcea. Alături de ei au venit numeroase personalităţi din lumea sportului, în frunte cu organizatorul Ivan Patzaichin.
 
În cadrul festivalului vor avea loc, pe lângă întrecerile sportive şi numeroase concerte în aer liber, expoziţii şi dezbateri.
 
La acest festival peste 90 de copii vor participa la prima ediţie a etapei internaţionale ETU Triathlon Junior European Cup, care se va desfăşura în aceeaşi timp cu cea de a treia ediţie a Delta Rowmania Triathlon.
 
Prezentă la festival, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a menţionat că este fericită că oamenii participă în număr mare la Rowmania Fest, precizând că "evenimentele pe care Ivan Patzaichin le desfăşoară sunt la nivelul lui".
 
"De foarte mulţi ani îi urmăresc evenimentele (...) Sunt pentru prima oară aici, la Tulcea. Îl susţin din tot sufletul, pentru că merită cu adevărat. Comunitatea din Tulcea are nevoie de asemenea evenimente sportive şi nu numai sportive, şi turistice, pentru că prin sport putem să dezvolăm şi turismul în aceeaşi măsură şi chiar pentru mine este o mare bucurie şi fericire să fiu lângă Ivan", a spus fosta campioană olimpică şi multiplă campioană mondială Gabriela Szabo.
 
Szabo a menţionat că este necesar ca din ce în ce mai mulţi copii să facă sport şi i-a încurajat pe cei care au făcut sport de mare performanţă şi au adus medalii importante pentru România să organizeze diferite evenimente sportive, să-şi folosească imaginea tocmai "pentru a arăta cât de minunat este să faci sport şi să promovezi locul unde te-ai născut, ţara din care provii şi să aduci cât mai multe medalii acasă". 
 
"Avem nevoie de cât mai mulţi copii să vină alături de noi şi să facă sport", a afirmat Gabriela Szabo.
 

×
Subiecte în articol: Ivan Patzaichin Gabriela Szabo eveniment
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close