Filmul "The Martian" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 05 octombrie 2015 176 afişări

Filmul "Marţianul/ The Martian", regizat de Ridley Scott şi cu Matt Damon în rolul principal, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 55 de milioane de dolari de vineri până duminică, potrivit cifrelor provizorii anunţate duminică de compania Exhibitor Relations.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe "marţian" acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney, potrivit site-ului cinemagia.ro.

Filmul de animaţie "Hotel Transylvania 2", regizat de Genndy Tartakovsky, a pierdut poziţia de lider pe care a ocupat-o săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 33 de milioane de dolari, de vineri până duminică, informează afp.com. Filmul "Hotel Transylvania 2", ale cărui personaje au voci asigurate de actori celebri precum Adam Sandler, Andy Samber şi Selena Gomez, prezintă povestea vampirului Dracula şi a grupului său de prieteni, care încearcă din toate puterile să trezească partea de "monstru" din nepotul său, ce este jumătate om jumătate vampir.

Lungmetrajul "Sicario: Asasinul/ Sicario", regizat de Denis Villeneuve, a urcat de pe locul al 10-lea pe poziţia a treia, cu încasări de 12,1 milioane de dolari. Filmul este un thriller tulburător despre traficul de droguri, crimele şi teroarea aflate la ordinea zilei la graniţa SUA cu Mexic, cu Benicio del Toro, Josh Brolin şi Emily Blunt în rolurile principale.

Comedia "Internul/ The Intern", în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înfiinţat şi condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 11,6 milioane de dolari.

Lungmetrajul "Labirintul: Încercările focului/ Maze Runner: The Scorch Trials", regizat de Wes Ball, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 7,7 milioane de dolari. Filmul "Labirintul. Încercările focului" este cel de-al doilea opus din franciza "Maze Runner", ce are la bază o serie de romane SF extrem de populare în rândul adolescenţilor şi care prezintă aventurile unui grup de tineri, ale căror amintiri sunt şterse, în timp ce încearcă să scape dintr-un univers distopic.

"Black Mass: Afaceri murdare/ Black Mass", un film despre viaţa mafiotului american de origine irlandeză James "Whitey" Bulger, a pierdut un loc şi a coborât pe poziţia a şasea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,9 milioane de dolari. Johnny Depp joacă în acest film rolul mafiotului menţionat, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă şi şantaj. Pentru acest rol şi pentru transformările sale fizice uluitoare, starul hollywoodian a fost lăudat de criticii de cinema.

Thrillerul "Everest", ce prezintă povestea unui grup de alpinişti care rămân izolaţi pe legendarul munte asiatic după o furtună deosebit de puternică, a pierdut trei locuri şi a ajuns pe poziţia a şaptea în box office-ul nord-american, cu încasări de 5,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest film spectaculos, regizat de Baltasar Kormákur, îi are în rolurile principale pe Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Emily Watson şi Josh Brolin.

"The Visit", cel mai recent horror regizat de cineastul M. Night Shyamalan, a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 3,9 milioane de dolari de vineri până duminică. Potrivit cinemagia.ro, filmul spune povestea unei mame care constată că lucrurile merg foarte prost în viaţa ei de familie, după ce copiii ei îşi vizitează bunicii.

Drama "War Room", de Alex Kendrick, a coborât încă un loc, până pe poziţia a noua, cu încasări de 2,8 milioane de dolari. "War Room", un film de factură religioasă, produs cu un buget redus - 3 milioane de dolari -, spune povestea unei bogate familii afro-americane, ce îşi găseşte forţa de a rezolva problemele cu ajutorul bătrânei lor vecine, care îi învaţă virtuţile "war room"-ului ei - o cameră specială în care se roagă.

Thrillerul "The Perfect Guy", regizat de David M. Rosenthal, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al zecelea, cu încasări de 2,4 milioane de dolari. În film, Leah Vaughn (Sanaa Lathan) pare să aibă o viaţă ideală. Ea se bucură de o carieră provocatoare, cu evoluţie rapidă, ca persoană care are ca domeniu de activitate lobby-ul; Dave (Morris Chestnut), prietenul ei de multă vreme, o iubeşte. Şi, totuşi, la 36 de ani, ea este gata pentru a trece la etapa următoare. Căsătoria şi o familie par un pas logic şi binevenit. Dave nu este atât de sigur. Puţin speriat de angajamente, îndoielile lui duc la o despărţire dureroasă, potrivit site-ului cinemagia.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
SUA,
/actualitate/filmul-the-martian-a-debutat-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-video-14794612
14794612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.