Poliţia ungară anunţă că a reţinut trei bulgari şi un afgan în cazul camionului cu 71 de cadavre

Autor: Ioana Bojan Postat la 28 august 2015 298 afişări

Poliţia ungară a reţinut trei cetăţeni bulgari şi un cetăţean afgan în legătură cu decesele a 71 de imigranţi, descoperiţi joi într-un camion abandonat pe autostrada A4 din Austria, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al direcţiei naţionale de poliţie din Ungaria, citat de agenţia MTI.

Viktoria Csiszer-Kovacs a precizat că poliţia a depus acuzaţii împotriva suspecţilor, în vederea arestării preventive. Poliţia interoghează alte 20 de persoane în calitate de martori, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să precizeze unde au fost reţinute cele patru persoane. Fără a oferi alte detalii, ea a afirmat că au fost efectuate percheziţii la mai multe locuinţe şi au fost confiscate o serie de bunuri.

Csiszer-Kovacs a menţionat că poliţia ungară cooperează cu cea din Austria în acest caz.

Poliţia austriacă anunţase anterior, în cursul zilei de vineri, că trei persoane au fost arestate în Ungaria în cazul celor 71 de imigranţi sirieni găsiţi morţi într-un camion.

"Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece, într-o conferinţă de presă, vineri dimineaţă, relatează RTS.ch.

El a precizat că grupul era probabil format din refugiaţi sirieni, întucât au fost găsite documente de călătorie siriene.

Poliţia nu a vrut să facă precizări privind circumstanţele deceselor, dar primele indicii sugerează că refugiaţii ar fi murit asfixiaţi, cu o zi şi jumătate-două mai devreme, deci înainte ca autoutilitara să fi ajuns în Austria.

Vehiculul de 7,5 tone avea numere de înmatriculare ungare şi purta inscripţiile unei companii slovace. Acesta a fost abandonat pe o autostradă din Austria, în apropiere de frontiera ungară, iar şoferul a dispărut.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece afirmase că cele trei persoane reţinute în Ungaria erau un bulgar de origine libaneză, care ar fi proprietarul vehiculului, precum şi un bulgar şi un ungar, "aproape sigur şoferii" camionului.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, afirmase joi că şoferul vehiculului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, este cetăţean român, dar Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că niciun cetăţean român nu este implicat în acest caz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
POLIŢIE,
MIGRARE
/actualitate/politia-ungara-anunta-ca-a-retinut-trei-bulgari-si-un-afgan-in-cazul-camionului-cu-71-de-cadavre-14692400
14692400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.