Dragnea dezminte: „Va fi cu muzică, și cu antreu”

dancila-dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, după ședința CExN al partidului, posibilitatea ca Guvernul să adopte o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale, susținând că aceasta va fi făcută în Parlament, ”într-o dezbatere largă”.

”Guvernul nu are în intenție să adopte ordonanțe de urgență pe modificarea codurilor penale. (…) Această procedură începe în Parlament, într-o dezbatere largă. Sunt sigur că va fi la fel ca legile Justiției – și cu muzică, și cu antreu și cu tot ce este nevoie. Ministrul Justiției nu a spus niciodată că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență. A spus că dacă va fi cazul, ei sunt pregătiți. Deci nu”, a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă s-a convenit asupra unei variante privind abuzul în serviciu, liderul PSD că ”sunt mai mult de zece variante”.

”Eu cred că comisia specială pentru Justiție ar trebui să ia toate variantele, să mai primească și alte variante și după o dezbatere serioasă să vină cu o variantă care să fie acceptabilă și care să nu mai poată fi pusă în cârca nimănui. Și eu cred că nici nu ar fi bine să se intre acum pe abuzul în serviciu pentru că înțeleg că sunt mai multe articole care trebuie modioficate ținând cont de cele două directive europene”, a adăugat liderul PSD.

Despre scandalul salariilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în contextul protestelor din Sănătate, că trebuie făcută o comparaţie a salariilor cu luna decembrie 2016, susținând că nu crede că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de acea dată.

„Am discutat şi ieri şi în weekend-ul ăsta am stat de vorbă cu mai mulţi colegi şi cu doamna prim-ministru Dăncilă şi i-am rugat şi pe dna Olguţa Vasilescu şi pe ceilalţi colegi din Guvern şi pe doamna prim-ministru să prezinte totuşi toate informaţiile legate de salarizare. Vorbim de Sănătate, este un domeniu pe care noi l-am pus pe un loc de cinste şi în care am hotărât ca statul român să investească foarte mult, atât în ceea ce priveşte nivelul de salarizare, cât şi în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate şi anvelopa salarială a crescut de la 8 miliarde lei la 11 miliarde lei, deci discutăm de 3 miliarde în plus. Aceştia sunt bani care se dau, nu care se iau”, a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, şi „anvelopa pentru sporuri” a crescut. „De asemenea, la 3 miliarde în plus, anvelopa de 30% alocată pentru sporuri înseamnă că apare un miliard în plus pentru sporuri, deci şi anvelopa pentru sporuri a crescut”, a adăugat Dragnea.

Ministrul Sănătăţii trebuie să se uite cu atenţie pe „regulamentele de sporuri”, a transmis însă Liviu Dragnea.

„Rămâne ca ministrul Sănătăţii, împreună cu sindicatele, am înţeles că au avut mai multe întâlniri, să se uite cu atenţie pe regulamentele de sporuri, pentru că pentru noi este de neacceptat ca situaţia în care o sumă foarte mare care este alocată pentru creşterea salariilor din Sănătate să poată să genereze nemulţumiri. (…) Noi trebuie să începem să facem comparaţie cu decembrie 2016”, a arătat Dragnea.

El a susţinut că, în privinţa salarizării, trebuie pornit de la nivelul decembrie 2016.

„Noi vorbim de ceea ce am spus în campania electorală şi de ceea ce acest Guvern şi coaliţia de guvernare au făcut până la data de astăzi. Deci plecăm din decembrie 2016, vedem ce nivel de salarizare a fost, ce nivel de salarii a fost şi vedem ce este astăzi şi nu cred că există vreun salariu la vreun bugetar care să fi scăzut faţă de decembrie 2016”, a mai spus Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că, în privinţa regulamentului sporurilor, miniştrii Sănătăţii şi Muncii trebuie să explice în detaliu, în perioada următoare.

„În ceea ce priveşte regulamentul sporurilor, cred că în perioada următoare şi ministrul Sănătăţii şi ministrul Muncii ne vor explica în detaliu şi ne vor arăta şi nouă şi populaţiei şi tuturor care contribuie la bugetul de stat, şi mă refer la firmele private, ca să vadă toată lumea ce salarii au cei din toate domeniile. (…) O să construim această comunicare pentru ca lumea să aibă toate informaţiile”, a susţinut Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8516 Articole
Author

2 Comentarii

  1. sunt mai mult de zece variante, niciuna acceptabilă pentru mine , a declarat grenadă, cu o voce tremurândă…

  2. Să luăm ca referință decembrie 2016 dată față de care au crescut salariile prin scăderea abruptă a veniturilor. Maestrul Josefini era mic copil în comparație cu don Liveche de Belina. Creșterile de venituri, deși nu se simt există, justificate de creșterea salariilor brute care se vede pe hârtie. Nu e adevărat ceea ce vedeți sau nu vedeți ce-i adevărat. Credeți și nu cercetați sau nu vă mai uitați și nu mai analizați atâta fluturașul cu salariul că ăla este pentru ANAF nu pentru salariat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.