VIDEO Atac ISIS la Paris

Franța este din nou sub șoc. Un bărbat a atacat, sâmbătă, cu un cuţit, mai mulţi trecători, în apropierea Operei din Paris, o zonă foarte frecventată de turiști. O persoană a murit și alte patru au fost rănite, în urma atacului. Atacatorul a fost împușcat mortal de către polițiști. Agresorul a strigat Allah Akbar (Allah e mare).

Gruparea  teroristă Stat Islamic a revendicat atacul.

„Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia afiliată grupării teroriste.

Primul apel la poliție privind atentatul a fost primit la ora 20.47 (ora României), iar forțele de ordine l-au ucis pe atacator la câteva minute după, a transmis premierul francez Edouard Philippe.

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns că Franţa plăteşte „încă o dată preţul sângelui”, însă a dat asigurări că nu va ceda „niciun centimetru duşmanilor libertăţii”.

https://www.facebook.com/BFMTV/videos/10156914121042784/

Attaque à Paris: une vidéo a été tournée juste après l'agression au couteau

Attaque à Paris: une vidéo a été tournée juste après l'agression au couteau

Publicată de BFMTV pe Sâmbătă, 12 mai 2018

Attaque au couteau à Paris: ce que l'on sait à 22h45

Attaque au couteau à Paris: ce que l'on sait à 22h45

Publicată de BFMTV pe Sâmbătă, 12 mai 2018

Attaque à Paris: "L'individu a crié Allahou akbar. La section antiterroriste a été saisie", indique le procureur Molins

Attaque à Paris: "L'individu a crié Allahou akbar. La section antiterroriste a été saisie", indique le procureur Molins

Publicată de BFMTV pe Sâmbătă, 12 mai 2018

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Spuneam ieri,intr-un comentariu la „România, front contra UE în scandalul ambasadei”ca vor apare „si niste islamisti,ca la comanda „!:))))Subliniez, pentru papagalii care chiar mai cred in ‘terorism”,traim in interiorul unui circ imens!

    • Ma bucur ca ti-ai dat seama ca traiesti intr-un circ imens. Totusi teroristul a fost impuscat (adica politia frantuzeasca a avut si ea un minim de demnitate), ceea ce arata ca s-ar putea sa existe tehnici de readucere la viata, ascunse masei mari de cetateni cu drept de vot. Iar in acest timp, portocala si luluta intocmesc dosare.

    • Serios!? Da` ce le sti mata pe toate…da` de unde!? Ai relatii cu astia!? Ai informat superiorii!? Pai sa te premiem caci doar muncesti pt securitatea noastra…Un galos ingineresc te saluta!

    • @Dragoș: te-a durut?Nu mai ataca forumistii din prostie partinică,cu ironia ta de doi bani,argumentează postările pe cât posibil!După articolele de pe Sputnik.md,pari un domn serios și bine informat, mai ales în „domeniul” Pleșoianu!Cum i-ai păcălit pe muscali?:)))

  2. Niciodata un terorist isis nu este prins viu, nu,nu, niciodata,nous jamais,nous NON !

    • Ai dreptate,sefii ISIS sunt ridicati cu helicopterele americane de pe campul de lupta din Siria si Iraq,unii trimisi in Afganistan,altii devin emigranti prin Europa.Teroristi au fost si vor fi in toata lumea dar din pacate in ultimele decenii parca sau inmultit ca iepurii si nimeni nu vrea sa vada adevarul.Este o problema complexa pe care nu o poti rezolva peste noapte tocmai din simplu motiv ca nu vor,Razboaiele creiaza teroristi,ura intre popoare la fel,saracia,indoctrinarea samd,le poti adauga la tot ghiveciul asta si dupa cate ati vazut pana si unele state creiaza diferite organizatii ptr a destabiliza alte tari fara a participa direct militar.Pana si cuvantul de terorist sa modificat,nu mai ai un om cu ceva grenade sau dinamita aruncand in aer ceva,acum ai un accident banal de circulatie si esti botezat terorist sau suspect.Este mult de spus,istorie lunga,timp putin si ii las pe altii care sunt ziaristi sa scrie un articol lamuritor despre terorismul modern.

  3. „Presedintele Macron a deplans”…. Microane…pai doar asta ti-a ramas sa faci din pozitia in care ai fost plasat de cupola!? In schimb vii si ne dai nou lectii… penibila franta unde a ajuns…faceti doar inventarul atentatelor….

  4. Nu demult Franta ataca Siria, o tara in lupta directa cu teroristii ISIS.

  5. Cu un „ministru de interne” (?!?) care trebuie ajutat sa treaca strada si al carui loc e mai degraba intr-un azil de batrini, dar care nu scapa o ocazie de a-l pupa in posterior, slugarnic, pe marioneta Macron, probabil ca in Franta se vor mai intimpla multe, foarte multe „incidente din acestea regretabile” ! …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.