Alertă! Se repetă cazul Skripal?

Două persoane au fost spitalizate în stare critică după ce au fost expuse la o substanţă necunoscută în orăşelul Amesbury, la mică distanţă de Salisbury, locul unde, în luna martie, fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi, în urma unui presupus atac cu arme chimice.

Un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de aproximativ 40 de ani, sunt spitalizaţi în Spitalul Districtual Salisbury, a anunţat Poliţia Wiltshire, potrivit site-ului cotidianului The Independent. Mai multe locuri din zona Salisbury şi Amesbury au fost închise publicului ca măsură de precauţie, autorităţile comunicând că nu este încă clar dacă cele două persoane au fost victimele unei infracţiuni.

Cele două persoane au fost găsite inconştiente, sâmbătă după-amiază, la o adresă din Amesbury, localitate situată la aproximativ 11 kilometri nord-nord-est de Salisbury. Iniţial, autorităţile au crezut cele două victime au consumat droguri ilegale, însă testele au invalidat această ipoteză, potrivit mediafax.ro.

Poliţia Wiltshire a declarat situaţia drept „un incident major după ce se presupune că două persoane ar fi fost expuse la o substanţă necunoscută în Amesbury”. Autorităţile efectuează acum teste medicale pentru a stabili substanţa la care au fost expuse cele două persoane.

Public Health England (PHE), agenţia de sănătate publică pentru regiunea Anglia, a transmis că nu există semnale care să indice că incidentul ar reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea publică. La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury. Ambii au reuşit să supravieţuiască, fiind ulterior externaţi din spital.

Marea Britanie şi alte ţări occidentale din cadrul NATO şi Uniunii Europene au atribuit Rusiei atacul neurotoxic comis pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Administraţia Vladimir Putin a negat orice implicare în acest atac şi a cerut dovezi concrete, propunând să participe la investigaţie. Moscova a acuzat Guvernul Theresa May de lipsă de transparenţă privind starea celor doi cetăţeni ruşi. Moscova a sugerat în mai multe rânduri că atacul ar putea fi o înscenare care ar avea obiectivul sancţionării Rusiei.

Rusia a negat orice implicare în acest incident, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Marea Britanie că încearcă să distrugă dovezile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. ghinion,cine sapă groapa altuia ….dacă deschizi cutia Pandorei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.