RISE Project: Alina Bica și-a făcut firmă în Costa Rica

Alina Bica și-a făcut firmă în Costa Rica. Fostul procuror antimafia a intrat în afaceri cu oameni condamnați sau anchetați în România pentru fraudă și corupție, dezvăluie ziariștii de la RISE Project.  

„În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima. Scopul declarat al societății comerciale: prestări servicii, import-export, agricultură și creșterea animalelor. Toți patru sunt sau au fost implicați în scandaluri de corupție în România. Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soțul ei, Mircea Octavian Bica, și el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acționari”, scriu ziariștii RISE Project.

Călin Silviu Pop,  om de afaceri condamnat definitiv, în 2013,  la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și executare de lucrări miniere fără licență, este și el unul dintre acționarii firmei din Costa Rica. Al patrulea român implicat în firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima este Mihai Rădulescu, nimeni altul decât fostul director general al Electrica Serv SA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. Doar nu era sa isi faca intai casa ?!Intai firma si dupa aia,restul!Are unde sa puna capul jos,nu ma indoiesc!Pupici!Stela//

    • Stela,circula o teorie la moda, foarte serioasa ,made USA, legata de” platforma si retea”!Daca au platforma in Romania ,reteaua poate fi stabilita oriunde,azi,si in Costa Rica !Ma mir ca nu ii intreaba autoritatile daca au armata facuta si daca are vre-un rost o firma de servicii informatii externe (prescurtat SIE)pentru romanii care vor ‘sa fuga din iadul DNA”?!Ca asa s-au pricopsit aia din Costa Rica si cu khazari,si nu era imparatul Vespasian de vina!

  2. La revedere!!!!!!! Am curajul sa pun pariu cu oricine ca si Elena Udrea o va urma curand! Este maniera in care „sistemul” procedeaza cu „unii” inculpati care stiu prea multe si nu pot fi bagati la puscarie. Ca daca ar vorbi…..

    • sint unii potentiali inculpati care au prestat servicii unor terti suficient de puternici sa dicteze justitiei romanesti.

    • elena udrea si-a facut operatie estetica, si-a dat jos culoarea blonda asa ca pu pla revedere prostilor!

  3. citisem undeva ca america latina era ruta prin care rusii isi plantau cirtitele in sua… de aceea nu era folosita de securitate… a da, e aceiasi ruta pe care a pascut volodea tismaneanu…e, poate fi doar o coincidenta…

    • Nici nu sti cat dreptate ai !:))) Toti nemernicii astia sunt „acoperiti”,lupta in Romania este intre „acoperitii” saraci si „acoperitii” care au apucat la banul public!Restul populatiei isi vede de treaba!Un mare german ,intre cele doua razboaie mondiale,a dat o definitie exacta a revolutiilor!

  4. Ce mai conteaza cum ajung astia in lume!!!!!Important ar fi cine-i trimite pe acolo!!!!Probabil ca,fiind persoane importante,este „secret de stat”.Peste 50 de ani o sa afle si Romanul!!!!

  5. Astia de la Rise Project sunt finantati de Olanda si Soros. Au fost aratate si documentele doveditoare.

  6. Nu cred nicio silaba. Nu astia ziceau de Dragnea ca are vila si afaceri in Mexic?

  7. Fiind vorba de Costa Rica (relativ aproape de Columbia, Mexic si USA) probabil ca obiectele alea de „activitate” or fi : agricultura (cultura coca si marijuana, sau „yerba”, cum i se spune prin zona) si „import-exportul” acestora … Ma mira doar ca nu si-au numit firma „Medelin SRL” …

  8. Aoleooooooo, iarasi au inceput marii jurnalisti de investigatie (editat) de la Rise Project ???
    Pai daca Bica si-a tras firma in Costarica asa cum Dragnea avea mari proprietati in Brazilia (tot conform marilor jurnalisti de investigatie) … treaba-i oabla.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.