Cât îl mai ține Iohannis în șah pe Toader

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că săptămâna viitoare va lua o decizie cu privire la numirea şefului DIICOT. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după sosirea în țară a președintelui.

Mai exact, a trecut o lună de când ministrul Justiției i-a trimis președintelui Iohannis propunerea pentru șefia DIICOT. Însă,  nici până acum șeful statului nu a anunțat dacă îl acceptă sau nu pe Felix Bănilă.

”În ce priveşte DIICOT voi lua o decizie săptămâna viitoare, după ce se termină toate procedurile, iar în ce priveşte DNA nu am deocamdată niciun fel de date concrete. În măsura în care se va demara procedura, sigur, vom proceda conform legii, ca întotdeauna”, a declarat Klaus Iohannis răspunzând unei întrebări.

Întrebat de asemenea dacă va avea negocieri cu liderii PSD-ALDE în privinţa viitorului procuror-şef al DNA, preşedintele Iohannis a replicat: ”Preşedintele nu negociază aceste chestiuni. Aceste chestiuni probabil se negociază de ministrul Justiţiei înainte să facă propuneri. Cel puţin aşa mi s-ar părea logic. Ar fi ciudat să vină ministrul Justiţiei cu o propunere care nu este acceptată de coaliţia majoritară sau de preşedinte. Ne-am întoarce într-o situaţie pe care tocmai am încheiat-o printr-o decizie importantă”.

Reamintim că Tudorel Toader a transmis propunerea CSM pe data de 14 mai, care i-a dat aviz pozitiv pe data de 5 iunie, iar pe data de 11 iunie propunerea a fost trimisă președintelui Iohannis.

Cine este Felix Bănilă 

Pe data de 17 mai, procurorul general, Augustin Lazăr, i-a prelungit actualului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, delegarea pe funcție cu șase luni.

Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 – 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Conform legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Felicitari domnule profesor Johannis care ati inaltat scoala romaneasca in ultimii 4 ani pe noi culmi de civilizatie astfel incat hotii de profesori la examenul de titularizare sunt prinsi cu mobilul in chiloti. Frumos, foarte frumos! Parca ati facut un slogan in campania prezindentiala ca vom fi ce am fost si mai mult decat atat! Felicitari ca aveti sustinatori infocati care trag pe nas inainte de emisiuni pe la insolventa Tv, gen Oreste! Multumesc ca pe timpul mandatului dumneavoastra ati ridicat Romanica pe noi culmi de progres si civilizatie!

  2. As dori sa nu-i mai vad mutra asta cu aer de suficienta cretina. N-are nici cel mai elementar respect fata de tara pe care, vremelnic , o conduce. Trebuie suspendat, demis si trimis in judecata pentru toate infractiunile comise ( folosire de acte false, fals in declaratii, retrocedari ilegale, etc.

    • cred ca vanezi fantome.s-au i-ati o slujba,mai ai peunde pierde vremea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.