Cheia succesului Monicăi Niculescu

Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a declarat, după ce a învins-o în primul tur la Doha pe Maria Șarapova, că pentru ea cheia victoriei a fost să înţeleagă jocul pe care îl face sportiva rusă.

„La început am stat în spatele liniei de fund şi doar m-am apărat. La un moment dat cred că serviciul meu a devenit mai bun; am reuşit câţiva ‘winners’ şi am avansat şi am renunţat la jocul defensiv din primul set. Cheia a fost când am putut înţelege jocul ei şi ce face ea, pentru că eu nu am ritm deloc şi cred că nici ea nu a reuşit să aibă ritm din cauză că eu joc ciudat. Am avansat cu slice-ul, am jucat mai lung şi sunt fericită că am mers mai departe. Nu e uşor să învingi astfel de jucătoare în trei seturi; când a fost 3-3, ele joacă din ce în ce mai bine, aşa că sunt bucuroasă că am reuşit să câştig”, a declarat Niculescu, citată de site-ul WTA.

Site-ul WTA precizează că Niculescu este ‘cunoscută pentru slice-uri care sfidează imaginaţia, iar în meciul cu Şarapova, câştigat cu 4-6, 6-4, 6-3, a reuşit o serie de lovituri ”incredibile”.

„Îmi place cum joc, îmi place să fiu unică şi cred ‘slice forehand’ este o armă, iar când mă simt bine pe teren, când joc relaxată, pot fi bună şi periculoasă”, a apreciat Niculescu.

Jucătoarea româncă, venită din calificări la Doha, a câștigat acest meci după ce a fost condusă cu un set.

”Mă gândeam în timpul meciului că este o jucătoare extraordinară, iar când a reuşit acea lovitură care îi iese foarte bine (slice forehand), fiind primul meu meci contra ei, nu ştiam la ce să mă aştept. Când am văzut că poate reuşi şi astfel de lovituri am înţeles de ce a fost numărul unu mondial şi de ce a câştigat atâtea titluri de Mare Şlem. Nu e uşor, uneori mingea a fost foarte joasă şi tot a reuşit winners. Antrenorul meu mi-a spus că am intrat în mintea ei, dar eu mă gândeam, da, acum ştiu de ce e aşa bună”, a mai spus Niculescu.

„Cred că am jucat bine în calificări şi mă simţeam în formă, dar când am văzut tragerea la sorţi nu am fost prea fericită, tocmai pentru că mă gândeam că joc bine. Însă, cred că am crescut de la meci la meci, iar în seturile doi şi trei am înţeles un pic din jocul ei”, a adăugat românca.

Foto: ProSport

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Felicitari Monica!!! Te iubim si te respectam multi dintre romanii adevarati…

  2. Se dovedește încă o dată că toți sportivii invincibili perioade îndelungate au fost “ajutați” cu substanțe interzise nedepistate sau ignorate voit. Cum aieșit adevărul la iveală și Șarapova și Williams au devenit mai omenești și au început să mai și piardă

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.