Cîțu despre legătura dintre „inflație și gașca lui Dragnea”

Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că ritmul alarmant de creştere a preţurilor în luna iunie şi creşterea inflaţiei este exact ceea ce a vrut liderul PSD, Liviu Dragnea.

Cîţu crede că statul vrea ca inflaţia să fie mare, iar astfel se reduce puterea de cumpărare şi se opreşte supraîncălzirea economiei.

„Preţurile continuă creşterea alarmantă şi în iunie. Mai mult, rata inflaţiei măsurată cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparaţia cu ţările UE şi pentru aderarea la zona euro, a continuat să crească. Exact cum au vrut Dragnea şi PSD. Faţă de iunie 2017 preţurile au crescut cu 5,4% (INS), în iunie 2018”, scrie Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

El spune că, în luna iunie, scăderea salariilor nete plus rata inflaţiei au făcut ca salariile nete să scadă cu aproximativ 1%, iar “inflaţia este taxa pe care statul o impune asupra cetăţenilor săraci care trăiesc doar din salariu”.

Florin Cîţu susţine că statul, condus de “Dragnea şi gaşca lui”, vrea ca inflaţia să fie cât mai mare pentru a reduce puterea de cumpărare şi pentru a opri supraîncălzirea economiei.

“Statul, mai ales astăzi condus de Dragnea şi gaşca lui, doreşte o inflaţie cât mai mare. O inflaţie mare reduce puterea de cumpărare şi astfel frânează o economie supraîncălzită. Dar mult mai important pentru PSD, o inflaţie mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returnează din împrumuturi şi «creşte» veniturile la buget. De aceea mesajele care vin de la Dragnea şi PSD despre inflaţie sunt: «Este ok, nu a murit nimeni de o rată a inflaţiei de 6% sau 7%. Uitaţi-vă cât era în 2007!» Acesta este modul prin care PSD vă manipulează să vă obişnuiţi cu preţuri care vor continua să crească”, a explicat Cîţu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Trebuie sa fi absolut un cîţu ca sa crezi ca il ducea mintea pe Dragnea la economie!E mai pafarist ca (si) Cîţu ,l-am urmarit in rspunsuri la diverse tromboane cu cresterile salariale,e un zero absolut in materie de economie,dar daca Cîţu asta vrea sa ii arunce in spinare inflatia,e pe nemeritate ,ca nu il ajuta capul!PNL e zero la replica!

    • Cîțu și gașca lui să le spună oamenilor exact ceea ce urmăresc, menținerea salariilor de India, acordarea de ajutoare de stat unor multinaționale, blocarea fondurilor europene și reluarea investițiilor statului în firmele private ale Securității.

  2. Cîțu și gașca lui să le spună oamenilor exact ceea ce urmăresc, menținerea salariilor de India, acordarea de ajutoare de stat unor multinaționale, blocarea fondurilor europene și reluarea investițiilor statului în firmele private ale Securității.

  3. In binecuvantata zi in care sica mandolina va trece in lumea asistatilor sociali il poate lua cu el pe casierul citu astfel incat ,amandoi sa testeze cat or mai trai ,nivelul economic de la talpa tarii.
    Linguri pentru supa sa-si ia de acum pentru ca la cazan e multi microbi.

  4. bre peneleule, unde l-ati gasit pe papagalul asta ? rar mi=a fost dat sa vad un trambitzator de prostii mai mari ca ale acestu „finantist”. Cum o fi lucrat asta la banci, ca da in gropi si este si un infumurat fara pereche

  5. Și ăsta e mintea economică a pnl. Probabil propunerea lor pt ministerul de finante. Singura reactie pe care o putem avea e Doamne ajuta!

  6. Cîţ băi Cîţule. Noi stim cine eşti şi pe cine slujeşti. Cresterea preturilor este dictata de firmele multinationale.

  7. Trecand peste cine esti si cu ce te ocupi, te anunt ca esti si un prost economist. Orice gaina care a trecut de anul doi de facultate stie ca daca nu ai ca stat venituri proprii din industrie, banci, servicii,… unul dintre pilonii dezvoltarii este inflatia. Si stii prea bine ca Romania nu mai are de unde sa obtina venituri in afara de impozite si taxe pentru ca ne-a fost preluat sau distrus tot ce aveam.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.