”Creatorul câmpului tactic”, trecut în rezervă

Generalul Serviciului Român de Informaţii Dumitru Dumbravă a fost trecut în rezervă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, trecerea în rezervă începând cu 1 septembrie a doi generali SRI, unul fiind Dumitru Dumbravă, iar celălalt Dan-Valentin Căpșună.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 28 august a.c., Decretul privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Dumbravă Dumitru din Serviciul Român de Informații, la data de 1 septembrie 2018 și Decretul privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Căpșună Dan-Valentin din Serviciul Român de Informații, la data de 1 septembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Trecerea în rezervă a generalului Dumitru Dumbravă a fost anunțată în cursul zilei de marți de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir.

„Generalul Dumitru Dumbrava, creatorul campului tactic si unul din cei mai importanti pioni ai statului paralel, tocmai a fost trecut in rezerva. Conducerea SRI mai face un pas important pentru democratizarea serviciului. Eforturile tuturor celor ce au iesit sa lupte public cu abuzurile incep sa dea roade”, a scris fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, pe blogul Romania30.ro.

Într-un interviu acordat în aprilie 2015, pentru juridice.ro, Dumitru Dumbravă lăsa de înţeles că instanţele constituie ”câmp tactic” pentru SRI şi afirma că Serviciul urmăreşte unele dosare până la soluţionarea lor definitivă, aserţiuni care au provocat proteste din partea mai multor asociaţii ale magistraţilor. ”Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, declarat Dumbravă în interviul menţionat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Şi bineânţeles cu o pensie specială destul de babană că doar omul a muncit din greu la securitatea statului.

    • o sa treaca si la vre-o firma care are contracte cu sr, sau este „agreata” de sr, se va plimba prin lume si o sa rada de noi. Da astia „trecuti in rezerva” mai au acces la informatii si la calculatoarele sri ?

  2. Pe cand acelasi „cadou” binemeritat si pentru Florian Coldea?? Si, daca s-ar putea, si fara pensie speciala! Deocamdata, l-am vazut zburdand liber, zambitor si fara griji, participand (in ce calitate?) la ziua SUA!!!!!

  3. Arbitrul restucturarii SRI s-a pronuntat!Conform lui Dragomir e dezirabil sa inlocuim SRI cu Black Cube,oricum,respecta democratia!

  4. Trecerea în rezervă este numai aparentă. Eu aștept să îl văd trecând în rezervă cu picioarele înainte, atunci voi crede.

  5. Un specialist, un om deosebit şi greu de inlocuit. Sanatate să aveti si bucurii cu familia şi duşmanii să piară !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.