Cursul leu/euro, din record în record

Noi vești proaste pentru cei care au credite în euro sau fac alte plăți în moneda europeană.

Cotația oficială afișată luni de Banca Națională a României (BNR) este de 4.6656 lei/euro, nou nivel maxim istoric, după ce vineri moneda europeană a depășit, în premieră, pragul de 4,66 lei.

Vineri, euro a crescut la nivelul de 4,6614 lei, iar azi acest nivel a fost depășit.

Pe piața valutară interbancară moneda europeană a oscilat luni între 4,6654 și 4,6670 lei.

Deprecierea din ultimele zile a leului față de euro vine pe fondul turbulențelor politice, dar și în contextul în care balanța comercială și cea de plăți înregistrează deficite tot mai mari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. E bineeee, e foarte bineee, FIX cum v-a promis PSD, voua Votantilor!
    „Sa traiti mai bine”, cum va doreste zi de zi dl Dragnea!

    • Lili de la Securitate, scumpirea produselor din import avantajează economia reală din România. Menținerea artificială a cursului operată de BNR în 2009 a distrus tot ceea ce înseamnă producție internă.

    • @Woodenhead, mai kopeicarule vezi daca te grabesti si nu ai asteptat „dictarea” de la Sputnik? ce a postat d-na Lili si ce ai raspuns tu…, e ca aia cu „prefectura” si te-ai facut de …Pupici, de la stalin si poporul rus!

    • Sărăcie tirasponeană, articolul face referire la deprecierea leului, jelanie căreia i s-a alăturat și Lili de la Securitate.
      Știm că stăpânești mai bine rusa, dar Băsescu te hrănește.

  2. Isarescule, iarasi a luat-o cursul in balarii ?
    Hotilor ce sunteti, haiduceala se numeste ceea ce faceti!

    • Mai gaspadinu, ce ai fi dorit, sa-l tina mai strans de lantz pe Daddy, ca sa nu o mai ia prin „balarii”? Cred ca asta trebuia sa o faca lulutza mai de mult si acum aveam „un curs” parfum de „era leul cat caru”! Panimaesh gaspadinu?!

  3. Fostul Colonel de Securitate care conduce Pusculita Nationala este la fel de vinovat de dezastrul tarii ca si cuplul complotist
    Ilici Iliescu-Pedro Romanovici Ibarurri Mercader. Dezastrul care nu inceteaza din 1989, ambele aripi ale Securitatii folosindu-l
    intrucat este cel mai eficient demolator al oricarei incercari de reforme. Blocheaza de 17 ani introducerea EURO prin speculatii
    care fac sa explodeze cursurile valutelor, cumparand masiv EURO la un curs inferior, pentru a revinde cu castiguri ale GASTII sale
    securiste de sute de milioane. Concomitent vinde si din rezervele oficiale asa-zis pentru…echilibrare!

  4. „Deprecierea din ultimele zile a leului față de euro vine pe fondul turbulențelor politice, dar și în contextul în care balanța comercială și cea de plăți înregistrează deficite tot mai mari”.
    Ca sa vezi !
    „Turbulentele”din America n-au nimic de zis ?
    Cele din Germania unde Merkel nu poate face alianta sa guverneze ,n-au nimic de zis ?
    Balantele lor comerciale si de plati sugrumate de datorii PUBLICE, n-sau nimic de zis ?
    Mai nenea/tanti I.R,a ti dat telefon la dl isarescu paianjenul negru sa il intrebati cums tau Trump, Merkel cu „turbulentele” si daca monezile lor au scazut ???
    datorita paianjenului negru isarescu noi, sarnatocii lumii, avem treaba cu euro, desi nu suntem in zona clubului, dar au vrut „guvernanta fiscala” sa contribuim la zona clubului select !

    si contribuim…si voi ziaristii, nu va intrebati despre ce si cum, aduceti „vesti proaste” ca si prostia care sunteti !
    Wall Street „n-are nimic de zis”,impreuna cu paianjenul Negru isarescu, „saracul” luat in vizor si sanctionat d e bancherii lui ca nu este suficient de pazitor al RETELEI spalatoare de bani si producatoare de profit, date fiind „turbulentele”? Care „turbulente”,mai rele ca ale lui donald Trump si Merkel ?

  5. Interesant! In anul 2017 moneda Euro a crescut cu 14,22 bani (3,147%) de la 4,5175 la 4,6597 lei/Euro, Dolarul SUA a scazut cu 44,93 bani (11,54%) de la 4,3408 la 3,8915 lei/$, iar Chf a scazut cu 23,1 bani (5,79%) de la 4,2210 la 3,9900 lei/ Chf. Deci au fost dezavantajati cei care au credite in Euro, dar au fost avantajati,substantial, cei cu $ si Chf. Dupa 01.01.2018 cele trei monede au avut scaderi de curs in primele doua saptamani. Astfel la 15.01.2018 cotatiile erau: 4,6256 lei/E; 3,7686 lei/$ si 3,9178 lei/Chf. Dupa 15 .01’18 cotatiile au fost mai turbulente, mai ales, pentru Euro. Sa speram ca piata monetara se va linisti.

  6. Ce atata jelanie? Electrocasnicele de import se menti sau sunt la promotie. Drama este a celor cu bani care isi cumpara vacante exotice de mii de euro, dar nici acolo nu-i mare paguba intre 4650 si 4690 lei, oamenii cu un salariu/pensie medie pe economie, nu pot avea nici rate la credite mari si nici nu prea se iau in valuta, deci diferenta este nesemnificativa. In schimb producatorii care fac export vor castiga din diferenta de curs si vor putea plati mai bine salariatii sau vor face investitii. Deci deprecierea este un stimulent pt. industrie si nimeni nu va obliga sa cumparati cartofi/varza din tarile calde, cumparati produse romanesti ca-s in lei si s-ar putea sa fi crescute in sol nu in ”eprubete”/pat germinativ din hartie plin de chimicale, de fapt avem si in tara sere in care plantele nu mai sunt crescute natural, dar cine ”moare” dupa trufandale sa suporte si pretul si chimicalele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.