Da ori ba? Suspansul lui Tudorel Toader privind șefia DNA

Tudorel Toader a anunţat vineri dimineaţă că Ministerul Justiţiei a primit avizul de la CSM privind candidatura Adinei Florea la funcţia de șef al DNA şi că acesta va fi analizat luni, iar „apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare”.

„Avizul sectiei pentru procurori a CSM referitor la desemnarea dnei Adina Florea în funcţia de procuror-şef DNA a fost primit la MJ. Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, vineri dimineaţă.

Luni, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Votul a fost 6 – 1. Toţi procurorii din CSM au votat împotriva Adinei Florea şi doar ministrul Justiției a votat pentru. Avizul CSM este însă consultativ.

Tudorel Toader a anunţat anterior că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA, indiferent de avizul CSM.

Marţi, însă, Toader spunea că aşteaptă să vadă care sunt considerentele pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ după audierea Adinei Florea.

„Aştept să văd considerentele avizului, pentru că avizul este consultativ iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem considerentele şi vedem ce vom face mai departe”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Adina Florea a fost propusă în 6 septembrie de Tudorel Toader pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Poate va va veni avizul si pentru a solutiona problema … protocoalelor! Iata ca „bonbonelele pe coliva” care vizeaza seria abuzurilor de neimaginat si a modului cum a inteles gruparea de tip mafiot si criminal sa puna stapanare pe justitia romaneasca, au aparut in aceasta saptamana(oare ce ne rezerva viitorul?)!!! Protocoalele incheiate de Ministerul Justitiei si Inspectia Judiciara reprezinta aisbergul acestor nelegalitati si abuzuri! Si… nimeni si nimic nu se intampla! Ministrul Justitiei se plimba, Inspectia Judiciara se scuza, CSM tace(ca de obicei, ca deh … „corb la corb nu-si scoate ochii” si … caramaderia si ;parteneriatul” functioneaza in pofida evidentei acestor abuzuri) iar STATUL prin Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, Presedintia „nici usturoi nu au mancat si nici gura nu le miroase”!!! Abuzarea cetateanului roman de rand apartine in totalitate STATULUI ROMAN! STATUL ROMAN este obligata sa spuna : STOP, AJUNGE! STATULUI ROMAN ii este frica de SECU! SECU controleaza si dispune in continuare! Cativa politicieni de frunte, printre care : Dragnea, Tariceanu, Toader, Manda, etc. fac figuratie politica prin declaratii belicoase, insa ceva concret pentru stoparea „ochilor albastri” si gruparii sale de tip mafiot si criminal : NIMIC! RUSINE, RUSINA SA VA FIE!

  2. Pt.Vasile. Sa traim cu speranta ca meseriasii astia: domnul Tudorel Toader, Ministru al JUSTITIE si doamna Adina Florea, probabil viitoarea Sef DNA, au sa limiteze ingerintele baietilor cu ochii albastrii in JUSTITIE, au sa aduca tara ROMANIA intr-o normalitate pe care haitele securiste precum: Monica Macovei, Traian Basescu si altii au agresat-o fara discernamant in favoarea clientelei politice, in deceniul cat machitorul, gargaragiul, marioneta, de matroz a fost om in Dealul Cotrocenilor ! Sa auzim si de mai bine !

  3. Cu evaluarea aceea de „cel mult 30 zile”, a lui Lazarica, ce facem?

  4. Pt.Vasile. Sa traim cu speranta ca meseriasii astia: domnul Tudorel Toader, Ministru al JUSTITIE si doamna Adina Florea, probabil viitoarea Sef DNA, au sa limiteze ingerintele baietilor cu ochii albastrii in JUSTITIE, au sa aduca tara ROMANIA intr-o normalitate pe care haitele securiste precum: Monica Macovei, Traian Basescu si altii au agresat-o fara discernamant in favoarea clientelei politice, in deceniul cat machitorul, gargaragiul, marioneta, de matroz a fost om in Dealul Cotrocenilor ! Sa auzim si de mai bine !-

  5. Daca Tudorica nu tine cont de avizul CSM atunci ce rost are ca acest CSM sa mai fie consultat ?
    Asta consider o joaca sau o pierdere de timp cum la fel este si mersul la Cotroceni atita timp cit presedintele nu poate refuza de cit o singura data.
    Ce legi sint astea ?

    • Pt.Jereghi. Probabil ca CSM-ul nu ar trebui sa fie in cardasie cu baietii cu ochii albastrii asa cum au pus la cale haita asta de dreapta dupa anul 2004, in frunte cu machitorul, gargaragiul, marioneta, Traian si Basescu si sluga sa Monica si Macovei, faci pe mai putin desteptul ca sa iti mearga bine crestine, numai ca astia care mai citim si comentam pe la gazeta ” nu suntem nascuti ieri ” ! Sa ai viata !

  6. Pt.Jereghi. Probabil ca CSM-ul nu ar trebui sa fie in cardasie cu baietii cu ochii albastrii asa cum au pus la cale haita asta de dreapta dupa anul 2004, in frunte cu machitorul, gargaragiul, marioneta, Traian si Basescu si sluga sa Monica si Macovei, faci pe mai putin desteptul ca sa iti mearga bine crestine, numai ca astia care mai citim si comentam pe la gazeta ” nu suntem nascuti ieri ” ! Sa ai viata ! –

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.