Dragnea: Preşedintele e implicat direct în condamnarea mea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis nu avea de gând să semneze decretul de revocare a şefei DNA, dar s-a temut de suspendare, dorindu-şi al doilea mandat pentru a-şi păstra imunitatea. Mai mult, liderul PSD a spus că şeful statului este implicat direct în condamnarea sa.

„Eu cred că a fost motivul principal (n.r.: ideea suspendării) pentru care a semnat decretul de revocare pentru cât a stat, 32 de zile, din câte înţelesesem nu avea de gând să semneze decretul. Nu avea rezerve în a dispreţui Constituţia, ci doar teama suspendării, pentru că nu are decât un obiectiv, al doilea mandat, pentru a căpăta protecţie, imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte de care trebuie să răspundă. Nu s-a vorbit foarte mult, presa cu epoleţi nu dezbate acest subiect – dosarul în care se reclamă că a obţinut o casă prin fals dovedit în instanţă şi câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român să aibă imunitate şi din înălţimea Dealului Cotroceniului să dea lecţii de morală”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Suspendarea rămâne în picioare!

Cât priveşte suspendarea, Dragnea susţine că este un plan care rămâne în picioare.

„Menţinem – cel puţin ăsta este punctul meu de vedere şi este ferm – deschis subiectul suspendării preşedintelui Iohannis, pentru că doar faptul că a semnat decretul de revocare a doamnei Kovesi nu înseamnă că ăsta era singurul motiv de suspendare. De 7-8 luni de zile preşedintele, care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor şi cel care mediază între puterile statului şi care coagulează în jurul lui puterile statului şi energiile pozitive din această ţară, blochează în mod constant activitatea Parlamentului prin contestare, recontestare, retrimiterea unor legi foarte importante şi necesare care trebuiau să intre în vigoare demult, blochează de câte ori poate activitatea guvernului, ameninţă guvernul, ameninţă prim-ministrul, participă la proteste împotriva guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituţionale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR şi este un şir lung de încălcări ale Constituţiei care se tot pun în dreptul preşedintelui Iohannis. Nu este interesat decât de obiectivul personal de a avea un al doilea mandat. Dacă daţi la o parte cuvintele despre ‘penali’ pe care le foloseşte, o să vedeţi că din aceşti ani de mandat în dreptul lui nu se poate pune nimic – a făcut un lucru important”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Potrivit acestuia, „i s-a întins de multe ori o mână” preşedintelui Iohannis din partea PSD.

„Eu şi colegii mei am întins de multe ori mâna să facem o pace politică în ţară, să folosim aceşti ani ca pe o fereastră de oportunitate uriaşă pe care o avem şi să prindem această conjunctură favorabilă, să sărim nişte etape şi să ajungem întru-un nivel de dezvoltare pe care îl merităm şi pe care trebuie să-l avem. Am mers până acolo încât i-am votat şi un guvern scos din buzunar, venit de nicăieri, fără niciun fel de legitimitate politică, punând interesul ţării deasupra interesului politic. N-a avut niciun fel de importanţă, n-a contat absolut deloc, doar ştie să ceară, ca un dictator şi în momentul în care e deranjat de cineva, cere direct sau sugerează sau trimite emisari gen Pahonţu să ducă ordine de execuţie către procurori sau judecători. La ora asta nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Adică nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Era decizia să începem procedurile de luni, dar le-am spus colegilor că pot merge în vacanţa parlamentară, dar să aibă telefoanele la ei tot timpul, pentru că, dacă apare ceva, o să ne reîntâlnim în Parlament’, a afirmat liderul PSD.

El a reamintit că a discutat despre acest subiect cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. „Nu vreau să forţez pe nimeni, e o discuţie pe care o vom continua în coaliţie. Nu a respins ideea”

Dragnea, acuzații fără precedent!

Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis că este implicat direct în condamnarea sa, susţinând că un ofiţer dintr-un serviciu secret i-a spus că „am rezolvat un judecător, lucrăm în continuare”.

„Foarte multe vorbe pe care le-am auzit am crezut că sunt zvonuri iniţial, dar punând cap la cap informaţii, ziceri, nu mai pot să cred că sunt zvonuri. Moţiunea. Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban şi cu oameni din PSD şi din alte partide, ce s-a spus. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, guvernul n-a picat. Nici acum n-au înţeles şi nu vor înţelege niciodată ce înseamnă acest partid, ce înseamnă PSD”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele este în spatele condamnării sale, Dragnea a spus: „Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe şi în care sunt total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu miting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători. (…) Este un ofiţer, nu îi dau numele, pentru că sunt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii care au zis ‘domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare’. Eu nu îi dau numele, este militar, dar dacă ţine la onoarea militară, şi nu are mize mici şi nu vrea să stea cu piatra asta pe inimă toată viaţa, poate ar fi bine să iasă să spună lucrurile astea, pentru că mâine ar putea să i se întâmple lui aşa ceva”, a mai spus liderul PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

18 Comentarii

  1. Condamnarea dv, dle Dragnea, e absolut necesara pentru salvarea ROMANIEI, nu a lui Johannis. Ce planuri pentru Romania, fiabile, inafara de umflarea pensiilor si a salariilor si a indemnizatiilor – praf in ochi pentru vulg – aveti, dle Dragnea???? Cum va permiteti sa blocati Romania pentru interes strict personal, sa va salvati de la inculpare! Resemnati-va, domnuel Dragnea, ca NU sinteti NIMIC pentru progresul Romaniei. Sinteti TOTUL pentru prabusirea ei!

    • Nu intereseaza pe nimeni pareri platite din exterior.
      Faptul ca e prima postare indica urmarirea fiecarui articol pe subiectul acesta chiar la ore tarzii.Deci banii nu au miros.
      Sa vad dupa ce dl.Tariceanu intra presedinte interimar cum veti mai fi platiti.

    • Ce vorbesti ba? Merkel si Macron sunt si ei implicati. Si dupa legea offshore se pare ca si Trump e implicat in condamnarea teleormaneanului.

    • Liana, mulți credem ca tine. Dacă banii nu au miros, cum spune Virgil, în schimb Liviu Dragnea duhnește ca un dihor prins în capcană.

  2. Habar nu am de ce, îl detest cât cuprinde, dar îl cred. Joianis e un sociopat cuprins de panică care e în stare de orice. Cacofonia e intenționata!

  3. Suspendarea lui wki e obligatorie.
    Distrugerea structurilor securiste incepe cu varful lor.
    Curatenia generala a inceput.
    Bravo domnului Dragnea!

  4. De cata ticalosie da dovada un talhar ca Dragnea! Dragnea fura, talhareste, a devenit dictator prin santajarea „colegilor”, dar vinovat este presedintele pentru ca Dragnea este bandit! E incredibil ce dihanie turbata a pus stapanire pe Romnaia! Fiarele turbate se impusca, nu-i asa? Asteptam plutonul de executie pentru aceasta fiara turbata!

  5. Dragnea a deraiat,nu mai gandeste in termeni normali!Toate panamalele puse de el la cale din inaltimea de secretar general si ulterior presedinte al PSD,incepand cu 2008 se lovesc de Justitie!Va fi condamnat, puteti fi siguri,poate incerca si o lovitura de stat cu PSD cu tot, degeaba!

    • @Virgil:ai vazut si minuni mai mari,propriul guvern rasturnat prin motiune de cenzura,ceva ce numai in Basmele Romanilor mai gasesti!’Majoritatea parlamentara” e o solutie negociata,PSD poate fi oricand cel mai mare partid din opozitie!

  6. loli pop,hardeleanco,condamnarea lui Dragnea este necesara pentru ca Fondul Suveran de Investitii sa nu se materializeze,ever;condamnarea lui LD este necesara pentru demolarea PSD si pentru aducerea la inaintare a progresistilor lui Schwarz- Soros si a lui Csolos,filiera franceza.mai tii minte ce scria pe tricoul unei analfabete functionale care protesta la Meeting-ul PSD din PV? scria:’ma pish pe vot !’ poti insirui cate motive vrei, dar nici unul nu are legatura cu ‘Salvarea Romaniei’,pentru ca voi nu sunteti in stare sa scapati pe nimeni de la nimic.poate doar sa va scapati pe voi!

    • @Dragoste mica, crezi tu ca Fondul Suveran de Investitii ,care aduna ultimii bani ai companiilor romanesti,e fabricat pentru romani?Ori esti un naiv,ori esti o naiv,nu ai alta solutie!La fel ca Fondul Proprietatea care e full de alde schwarz- soros, si Fondul Suveran va fi napadit de brusturi!Tie nu iti va ramane, romane ,decat praful de pe toba,ca de obicei, si contemplarea apusului!

  7. seful presedintelui romaniei, ales de peste 6 mil. de oameni , a devenit ministrul justitiei, ales de nimeni! adica de dragnea.

  8. Cu alte cuvinte eu fur iar el mă condamnă pentru că fur. Cum vine asta? Eu trebuie să fiu admirat pentru că fur. În PSDragnea cine fură cel mai mult este socotit cel mai bun.

    • Dragnea e disperat, el NU poate ataca CCRul lui Valer Dorneanu care-i sta in calea urgentei Codurilor penale, dar poate bate campiile PSDiste acuzandu-l pe Presedintele Johannis ca e implicat in comdamnarea lui!?
      Un om disperat ca ajunge la Jilava, dupa ce CCR a proogramat abia in Toamna Deciziile cu privire la Sesizarile Opozitiei si ale lui Johannis la Codurile penale, ataca fara pic de discernamant tot ca intalneste in cale, iar minciunile si populsimul atig culmi egalate doar de disperarea unui individ care traieste intr-un LUX inimaginabil pe care urmeaza sa-l inlocuiasca cu celula de la Jilava!
      Dragnea stie bine ca NU va scapa, ca Dosarul TEL DRUM pornit de OLAF ii va aduce CONDAMANAREA intr-o zi, chiar daca la batranete precum tortionarul Visinescu!
      NU va scapa, bratul lung al LEGII il va ajunge, intr-o zi, stie el asta, d-aia vrea sa scape acum si apoi sa plece linistit precum alde Mazare, Udrea spre locuri exotice unde BANII FURATI si bine ascunsi ii vor asigura un trai pe plai!
      NU vei scapa, Dragnea, dar Romania va scap de tine, d-aia esti DISPERAT si aberezi intr-un mod pentru care un Medic ar trebui sa recommande CONSULT IMEDIAT la PSIHIATRIE, mai ales pentru un individ care decide SOARTA Tarii!
      Disperarea unui infractor paote arunca in aer o Tara ajunsa la cheremul infractorilor.

  9. cum, nimic despre maleficul soros? omul asta a luat-o rau pe aratura, daca a ajuns sa vorbeasca dupa dictarea lui gadea.

  10. Liviu Dragnea catre Iohannis ” De ce-ai dat, mă!!!(Reconstituirea)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.