Zeci de cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” protestează

Nemulţumiţi de reducerea sporurilor, zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumofiziologie „Marius Nasta” din Capitală, biologi, asistente, personal administrativ, dar şi medici, au protestat, marţi, pentru a treia oară în ultima săptămână.

„Ne confruntăm cu toate bolile pământului, TBC, HIV, cu puroi, iar ei ne-au tăiat toate sporurile. Luna asta am luat 1.500 de lei. Sa trăiască ei cu banii ăştia. Lucrăm în codiţii mizerabile, ne tuşesc pacienţii în faţă şi noi nu suntem protejaţi”, a explicat Elena Boacă, infirmieră.

„O sa iau salariu taiat la jumătate, pentru că acesta era sporul de tuberculoză, care ni s-a taiat. Nu ştiu cine a luat decizia asta, cert este că nu mai putem muncii în aceste condiţii. Suntem expuşi riscului de îmbolnăvire şi ei ne taie sporurile”, a spus Alina Mihuţ, asistent medical al Institutului Marius Nasta.

Mulţi brancardieri şi infirmiere s-au plâns că li s-a tăiat din salariu, în condiţiile în care, munca lor este şi una fizică.

„Să vină ei să lucreze în puroaiele în care stăm noi pe secţia de ATI şi pe toate secţiile pentru că peste tot e aşa. Să vină aici să tragă de bolnavi. Noi îi ridicăm cu cârca pentru că nu avem cu ce să lucrăm. Ştie cineva? Ei ne-au spus să nu mai spunem la nimeni. Eu am fost operată că mi s-a rupt clavicula pentru că am ridicat bolnavii. Nouă, infirmierelor şi brancardierilor nu ne-au mărit salariul, dar ne-au tăiat 45% din salariu”, a precizat una dintre infirmierele spitalului.

Tot marţi, aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au protestat, în faţa unităţii medicale, după ce au constatat că le-au fost diminuate în mod considerabil veniturile, în urma schimbării Legii salarizării.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Această mărire a salariului brut însoțită de scăderea veniturilor totale sau a salariului net este cea mai cruntă și tupeistă bătaie de joc realizată de coaliția PSD-ALDE la adresa salariaților din România. Este pur și simplu jecmăneală pe față. La fel cum se fură din drepturile viitorilor pensionari. Cei însărcinați să completeze cărțile de muncă „uită” să treacă orele suplimentare. sporurile de noapte, tot felul de alte sporuri care cântăresc greu la stabilirea pensiei. Având în vedere că acest fenomen este unul de masă nu pot să cred că nu s-a dat fie o dispoziție scrisă dar secretă de la ministerul muncii fie un ordin verbal de la însuși ministrul de resort. Am vecini care ieșiți de curând la pensie, cu toții și-au corectat în plus pensia primită fie prin contestații fie prin amenințarea cu instanța de judecată. Suntem conduși de hoți!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.