Chichirău a depus o plângere împotriva lui Șerban Nicolae 

Deputatul USR, Cosette Chichirău, a depus luni o plângere împotriva senatorului PSD, Șerban Nicolae, la Comisia de disciplină a Senatului, pentru afirmațiile jignitoare publice la adresa sa și a formulat o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru aceleași fapte.

„În aceste plângeri se arată că senatorul Șerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în ședința plenară a Camerei Deputaților, a făcut afirmații repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoțite de calificative care puneau la îndoială atât competențele profesionale, cât și practicile de igienă”, potrivit unui comunicat de presă.

În plângerea către CNCD se precizează că, prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, ceea ce duce la discriminare față de femei. De asemenea, au fost depuse înscrisuri, documente și înregistrări care să dovedească acuzațiile.

„Întreg demersul senatorului Șerban Nicolae, care știa foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăși demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viața publică și politică, menținând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiți să trăim”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, se arată în comunicat.

Chichirău solicită Senatului să se aplice cele mai drastice măsuri disciplinare împotriva lui Șerban Nicolae, și anume avertisment public scris și interdicția de a reprezenta Senatul în relațiile interne și externe ale acestuia pe o perioadă de 3 luni.

Deputatul USR solicit ca CNCD să aplice o amendă contravențională și obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârșirea contravenției.

Deputatul USR Cosette Chichirău și senatorul PSD Șerban Nicolae au avut un schimb dur de replici, în 6 decembrie, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților a Statutului magistraților, Chichirău acuzându-l pe pesedist că fură, iar senatorul catalogând-o ”proastă” și ”asistată social”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

  1. ”coamă” cu c mic după ce ai umblat asta ai găsit. Cu ce drept întrebi un semator ce caută în Camera Deputaților. Parlamentul nu e mahalaua ”u.s.r”

  2. continua, fata draga, cu toti ai tai pana la zidirea Sfintei Golia ,ori pana la gardul de fier forjat de la stabilamentu’ zis si Socola !

  3. Oare o fi adevarat ce afirma senatorul Serban Nicolaie despre ” persoana umana ” din fotografie … ( ca practica ceva moderabil … !) ? p.s.- poate ca apar si oarece dovezi …!

  4. Aceasta patachina este singura vinovata.cine o pune sa fie altfel si sa-si foloseasca posteriorul pentru acte anormale ??

    • Asa mult ani de abstinenta pentru patachina userista?vrei sa nu mai aiba parte de placeri trupesti?

  5. Fătuca asta e atât de naivă ca să nu zic altfel, încât nu-şi dă seama că e folosită.

  6. Pesedistul Nicolaie / A făcut-o iar de oaie

  7. Ar trebui spânzurat in public cu chiloții lui Chichirau

  8. De la Cosette la Chichirău e-o cale atât de lungă . . . Că mii de ani i-au trebuit luminii s-o ajungă !

  9. Chichirău pune biciul pe Șerban Nicolae.E dornică de revanșă.

  10. Dna. Chichirau , Dvs. fiind parlamentar , n-ati fi de acord sa militati prntru dreptul de posesie de arme de foc ? Va intreb pentru noi , Dvs. avand dreptul asta . Si , ca tot veni vorba despre „dreptul asta”, ziceti ca n-aveti cum sa-l puneti la punct pe marlan ? Am intrebat , n-am dat cu parul !

  11. Ca sa nu se mai simta atat de jignita si de „suprimata”in dreptul ei de a participa la viata politica,ar trebui ca domnul „parat” senator sa faca publice acele poze pe care a zis ca le are,chiar inainte de a le prezenta judecatorului.

  12. Această viețuitoare … , care face plîngeri penale în stînga și-n dreapta … , cu un an de zile în urmă culpabiliza romănii din țară , cei care îi plătesc sute de milioane de lei salariul de parlamentar , pentru faptul că aceștia au păpat 40.000.000.000 de dolari trimși în țară de către eroii neamului aflați în diaspora … ! Tot la Bălăceanca se află bunăstarea ei … , pentru că în Parlament , nu prea se simte confortabil … ! E deranjată de colegi parlamentari … , și ar vrea să – și însușească Parlamentul , împreună cu desantații din USR … !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.