Horia Georgescu, din nou la audieri din cauza unor „neconcordanțe”

 Președintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a anunțat, miercuri, că Horia Georgescu va fi audiat din nou, joi, de la ora 11.00 pentru a lămuri unele necondordanțe între declarațiile sale și afirmațiile fostului șef al SRI George Maior.

”Mâine (joi – n.r.) dimineață la ora 11.00 (a.m.- n.r.) o să avem ședință de comisie. O să avem audierea dlui Horia Georgescu. Sunt câteva lucruri pe care vrem să le lămurim, neconcordanțe între declarațiile făcute de dl. Maior la audiere și de dl. Horia Georgescu. Inclusiv după audierea dlui Maior, dl Horia Georgescu a apărut în spațiul public și făcut o serie de afirmații și declarații în plus. Am avut o discuție cu domnia sa și a confirmat că va veni mâine (joi – n.r.). Înțeleg că va veni cu probe și va susține lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în fața comisiei să dovedească unele lucruri care presupune a fi neadevărate cele spuse de dl Maior”, a declarat președintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a mai fost audiat în comisia de control SRI pe 14 noiembrie 2017.

La acea vreme a declarat că George Maior şi Florian Coldea îşi ţineau zilele de naştere la sediul SRI K2, unde participau politicieni de la PSD, PDL, PNL, dar şi persoane din zona justiţiei. Totodată, a susţinut că în 2011 s-a semnat un protocol între ANI şi SRI, în condiţiile în care SRI neagă existenţa unui astfel de protocol, potrivit corespondenţei dintre Comisie şi Serviciu.

Horia Georgescu şi-a dat demisia de la șefia ANI în 2015, după ce a fost reţinut, încătuşat cu mâinile la spate şi dus în arest, unde a stat patru luni, dosarul său instrumentat de DNA fiind legat de activitatea lui Georgescu la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.