Mazăre – interviu pe WhatsApp din Madagascar

foto: Euronews

Radu Mazăre, aflat în prezent în Madagascar, a vorbit cu reporterii de la Euronews despre „exilul“ său pe insula africană. A făcut-o prin intermediul WhatsApp-ului și le-a trimis și o poză pentru a le arăta modul său actual de viață.

Fostul primar al Constanţei, dat în urmărire internaţională în acest moment de autorităţile din România, a declarat pentru Euronews, în cadrul unui material intitulat „Românul care caută azil în Africa“,  că s-a îndrgăgostit încă din 2011 de Madagascar, unde se află acum. „M-am simţit extraordinar încă de la prima vizită”, a spus Mazăre, insistând că nu are încredere în sistemul judiciar din România.

„Statul meu în acest moment este cel de persoană care cere azil în această ţară, deoarece nu am şansa unui proces corect în România”, a spus Mazăre, pentru Euronews. „În România, justiţia e controlată de SRI”.

Fostul primar, recent condamnat șase ani și șase luni de închisoare cu executare, într-un dosar cu prejudiciu estimat de procurorii DNA la peste 2,97 de milioane de euro, a trimis şi o fotografie din Madagascar.

În mai, Mazăre ar fi obţinut statut de azilant politic pentru o perioadă de un an în Madagascar. Documentul care ar confirma acest fapt a fost depus de avocatul fostului primar de Constanța, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Actul ar dovedi că Mazare se bucură de protecția statului insular, pentru un an, şi ca atare, nu poate fi extrădat în România.

Mazăre a fugit în Madagascar cu toate că era supus controlului judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese, în formă continuată. Fostul primar al Constanței este bănuit că ar fi primit milioane de euro șpagă pentru a influenţa câştigarea unor licitaţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Astazi iar la telejurnal,
    Astazi iar la telejurnal,
    Am vazut Madagascar!

  2. Nu trece anul si aia din jurul lui Mazare il mananca !Acum abia l-au pus la ingrasat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.