Mișcare neprevăzută

Liderii celor două Coreei, Moon Jae-in și Kim Jong-Un, s-au întâlnit sâmbătă în zona demilitarizată dintre cele două țări. Întrevederea nu era programată, având loc în contextul în care cele două părți continuă eforturile de organizare a summit-ului SUA-Coreea de Nord.

Coreea de Sud a transmis că cei doi lideri s-au întâlnit la nord de frontiera militarizată între cele două state pentru un schimb de opinii privind potențialul summit la care ar urma să participe Kim Jong-Un și președintele american Donald Trump.

Moon urmează să ofere duminică dimineața mai multe detalii despre întrevederea sa cu liderul de la Phenian, care a durat două ore, au transmis oficiali sud-coreeni, conform Reuters.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnalat vineri după-amiază că a reluat contactele cu Phenianul şi ar putea reactiva întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, deşi tocmai o anulase.

Liderul de la Casa Albă a semnalat că întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea avea loc chiar la data stabilită iniţial, 12 iunie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8516 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Ar putea sa faca pace direct intre ei si sa-i ignore pe americanii care ii dezbina.

    • Vor să-l aburească pe nord-coreean ca să facă jocul SUA ! Ideal ar fi să se unească fraţii şi să le râdă în nas yankeilor ….

  2. Tinerii noştri nonconformişti cred că sunt mândri că seamănă la tunsoare cu liderul coreean !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.