Patriarhul Ortodox de la Ierusalim, atacat cu pietre  

Sute de palestinieni creștini au aruncat cu pietre și sticle de apă în vehiculul Patriarhului Ortodox Grec de la Ierusalim, Teofil al III-lea, în semn de protest față de decizia instituției religioase de a vinde terenuri unor investitori evrei, informează agenția de știri Reuters.

Protestatarii au blocat convoiul Patriarhului Teofil al III-lea în timp ce acesta se îndrepta spre o biserică din Betleem, unde urma să participe la slujba de Crăciun.

Aceștia au aruncat cu pietre și sticle de apă, au lovit vehiculul cu pumnii și au scandat „trădător, trădător”, înainte ca forțele de securitate palestiniene să-i îndepărteze. Geamurile a trei mașini din convoi au fost sparte, însă vehiculului patriarhului nu a fost avariat.

Presa israeliană a relatat pe larg despre aceste vânzări controversate de terenuri, inclusiv proprietăți în Ierusalimul de Est și de Vest. Potențialii cumpărători sunt investitori israelieni și evrei.

Oficialii din cadrul Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim afirmă că sunt nevoiți să vândă terenuri pentru a plăti datoriile acumulate de-a lungul timpului. Până acum, instituția religioasă închiria pe termen lung terenurile rezidenților.

Palestinienii se opun vânzării terenurilor către investitori evrei și israelieni, considerând o acțiune în acest sens drept un act de trădare.

Protestatarii sunt creștini din Betleem, Nazaret și alte orașe din Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. S-a dovedit agent Mossad?pana la proba contrarie,e ortodox…

  2. Ia inchipuiți-vă că un individ ca ăsta ar fi fost „destinat prin naștere” să fie PE VIAȚĂ rege al României!

    • Esti bolnav grav atit la cap cit si la inima ,urmas de activist.

  3. Trebuie spus românilor ca parlamentul iudeilor stau într-o cladire creștin-ortodoxă și că Domnitorii noștri, CA O CAPITALĂ A LUMII A ORTODOXIEI- precum orașul LUMII, CONSTANTINOPOLUL, au ajutat locurile sfinte, timp de sute de ani. Prin urmare, golănia aceasta de a ,,vinde,, pe linie MASONICĂ lăcașirile ORTODOXE, trebuie urgent anulată și înapoiați hârtiile tipărite, înapoi iudeilor.
    Mai mult, ADEVĂRAȚII PATRIARHI AI IERUSALIMULUI AU VENIT IN Țara Românească (din sec XV) și au fost ajutați cu bani, apoi și Moldova Domnitorului Vasile Lupu și până târziu. Ei ne-au ajutat, totodată, cand criminalii de habsburgi cu venit cu viclenia greco-catolică (vezi Atanasie Anghel- SATANASIE Anghel) și multe altele. Prin urmare, dacă un Patriarh, a devenit smintit, NU înseamnă că toată plenora Bisericii trebuie să sufere- avem exemple de ierarhi căzuți, Arie, Nestorie, Euthihie ș.a. .ș.a. (Unii supun chiar de sec XX, Meletie al IV ași Atenagora ai Constantinopolului_. Niște ,,baieți,,. Prin urmare, Iuda, l-a văzut pe Dumnezeu văcând Minuni, dar tot l-a trădat, de ce un Patriarh, nu ar putea cădea în păcat?…La Mânăstire cu ei, spre îndreptare, până la judecată !

    • Deci domnitorii nostrii care au bagat banii in aiureli externe,nu in tara lor, s-au dovedit niste fraieri? Exact asa cred si eu!Plus ca nu le-a folosit la nimic,tot i-au decapitat turcii!

    • Aveau dreptate bunicii nostri(bieti tarani intelepti) cand ne invatau sa raspundem la intrebarea „ce credinta ai?”,”sunt de credinta romaneasca”

  4. Vrednici crestini, model exemplar de mireni!
    Pamanturile nu sint ale administratiei ci ale Bisericii celei vii, ale fiecaruia botezat intru Hristos.
    Chiria este un venit permanent, vnzarea este un venit ca o chirie pe cativa ani si … GATA! Esti terminat dupa aceea.
    Sa fi intrat in economie lumeasca de toate cle, sa reduca chiar si folosinta curentului electric, si altele – masuri de ne-cheltuire pentru confort si intrecere u „ceilalti”!
    Sa ne amintim ca adevaratul Patriarh este sechestrat la etajul casei unor musulmani iar usa este zidita de oamenii impostorului manevrat „la intelegere” de greci, rusi si Bartolomeu – „fratele” papistasilor…, mancare si apa ii dau arabii cu un cos tras de funie de jos pana sus….!
    Asa trebuia sa fie primita toata ierarhia BOR la intoarcerea din Creta unde toti au APOSTAZIAT fara exceptie, semnand acordul cu spurcaciuni rastalmacite care sint anticrestine!
    Au facut mai rau, nu au vandut pamant… au imbratisat erezii multe si au calcat in picioare canoane fundamentale ale Dreptei Credinte – doar Ortodoxia marturisind stramb Adevarul, in duhul minciunii.
    Dumnezeu sa-i lumineze, sa-i ajute sa se indrepte prin pocainta, post si rugaciune…. sa nu primeasca osand vesnica!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.