Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Paul Brummell a discutat luni cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi despre lupta anticorupţie. 

„M-am întâlnit cu Doamna Procuror Şef DNA pentru a discuta despre importanţa luptei anticorupţie”, a scris Brummell pe Twitter.

Întâlnirea are loc în contextul în care Curtea Constituţională a decis că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare a şefei DNA, conform solicitării ministrului Justiţiei. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, însă nu există un termen în care şeful statului trebuie să se conformeze acestei decizii.

În plus, Tudorel Toader a declarat, luni dimineaţă, legat de decizia pe care Klaus Iohannis ar urma să o ia privind revocarea din funcţie a şefei DNA, că a înţeles că preşedintele va citi motivarea Curţii Constituţionale „până va înţelege”. El a reiterat că decizia CCR produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial şi şi-a exprimat „aceeaşi convingere” că şeful statului „îşi va îndeplini obligaţiile”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

  1. Măi, fătuca asta multiinnstelată, marionetă de ambasade absolut străine de plaiurile noastre, până şi cu nume de spion maghiar, oare n-are limite şi ac de cojocelul… înfocat!?? Oricât s-ar da Jeanne d’Arc, tot o unealtă de destabilizare şi diversiune este! Trăiască DNA-ul de luptă anticorupţie a u t e n t i c ă, nu de faţada ambasadelor lobiste şi antiromâneşti!!!

    • Unde dai si unde crapa! Dupa ce Johannis si-a dat arama pe fata urmeaza sa fie retras de la post mister Klem. Oricum o a doua ERATA nu va mai exista in istoria Romaniei.

  2. Mai sa fie-al dracu, amabasadorul asta e profesor de lupta anit-coruptie si o examineaza pe sefa DNA? D-aia a fost el trimis AMBASADOR?!?

    • Am cam lasat diplomatii straini sa-si faca de cap in Romania, in ciuda prevederilor exprese ale Conventiei de la Viena! Iata unde am ajuns! Un inalt procuror sa fie dirijat de un ambasador straini! Am mai spus, parca suntem in epoca ” protectiei consulare” de dupa Conventia de la Paris, 1858!

  3. Nu Coruptia e problema lui Codrutza , ci Protectia Coruptilor care reprezinta interesele occidentului in Romania . DNA este un instrument chirurgical care urmareste extirparea tuturor celor care nu accepta sa lucreze pentru noi Stapani care au Ocupat tara dupa asasinarea lui Ceausescu . Daca o interesa Anticoruptia il aresta pe Isarescu demult .

  4. in ce calitate se intalneste LCK cu ambasadorul britanic? Ca in fisa postului nu scrie ca ar avea atributii pe politica externa. Apropo sica mandolina, aici nu e tradare?

  5. Laura Codruta kovesi nu a inteles nimic. Este revocata din functia de procuror sef al DNA incepand cu ziua de joi, 7 iunie 2018. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a intarit doar pozitia de stat „prieten” al Romaniei. L-am notat.

  6. Întâlnirea era necesară pentru a consemna ce Ambasadă are de protejat dosarele pe care le ține Kovesi sub calorifer.

    • Acum reia cititul de 100 de ori si tot n-a inteles nimic. El stie una si buna ca reprezinta pe straini in Romania. Eminescu se intoarce in mormanat!

  7. Foarte interesant! Nu ne spune si noua despre ce au discutat? In ce calitate? Mai mult decat interesant, as spune: semnificativ…

  8. Mister Burnel, ai grije de Brexitul tau, lasa-ne pe noi cu anticoruptia si respectarea legii! Poate trebuia sa-i spui Kodrutei ungurizata, sa demisioneze, ca sa salveze aparentele! Asa se respecta legea, prin respectarea deciziei CCR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.