Procurorul-şef din Costa Rica, ANUNȚ despre mandatele de extrădare pentru Udrea și Bica

Procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spune că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat. Aceasta a mai precizat că mandatul de arestare poate fi prelungit şi după date de 30 decembrie, până la finalizarea procedurii de extrădare.

„Am cerut să primim un mandat de reţinere cu scopul extrădării prin intermediul căilor diplomatice, ca să acţionăm pentru executarea lui. Şi  acest mandat a ajuns pe căi diplomatice. De când am aflat în Costa Rica vestea că existau două persoane de naţionalitate română fugite de justiţie, Biroul de consiliere tehnică şi relaţii internaţionale al Procuraturii Generale a Republicii Costa Rica a contactat omologii din România pentru a verifica dacă într-adevăr s-a emis mandat de arestare cu scop de extrădare şi a solicitat Interpolului din Costa Rica să verifice toate datele legate de sesizări şi de procedurile corespunzătoare de reţinere internaţională. După ce autorităţile din România au trimis prin căile diplomatice corespunzătoare cererea, Poliţia din Costa Rica şi Interpolul, în colaborare cu ADIS, le-au reţinut pe cele două românce”, a spus Laura Monge la Antena3.

Potrivit procurorului-şef, documentele de arestare au ajuns în 30 iulie 2018 la Ambasada din Mexic, de acolo a fost continuată procedura diplomatică, iar în 30 august s-au primit documentele la Judecătoria Penală din Costa Rica, care se ocupă de realizarea procedurilor.

Procurorul a mai spus că mandatele de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea şi al Alinei Bica pot fi prelungite şi după data de 30 decembrie, pe toată durata procedurii de extrădare. „Odată ce se va ajunge la 30 decembrie, dacă nu s-au rezolvat cererile de extrădare, atunci judecătorul poate prelungi termenul până când se va termina procedura de extrădare, fără a exista o dată exactă. (…) Termenul de arestare poate fi prelungit până la terminarea procedurii extrădării, care continuă chiar dacă exista cerere de refugiat”, a spus procurorul-şef Laura Monge.

Întrebat cât timp estimează că va dura procedura de extrădare, procurorul a spus că aceasta poate dura, în medie, între 6 şi 8 luni, dar sunt şi cazuri în care procedura se poate prelungi chiar şi peste trei ani.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute în 3 octombrie de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica.  Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Cel mai important e ca infractoarele executa puscarie asa cum e normal.

  2. Fetele au fugit din Rumanistan de teama Chivutzei Urareasa, dar ca sa vezi,la tropice au dat de avatarul ei,de Manghe!Cine stie cat de cat doua vorbe in dialectu’ rromales intelege ca e de belea! Cat despre seful rezidentei, nea Cornel,o sa-l coste de-o sa-l usuce beleaua asta !!!!

    • Cine își permite să scrie sub numele meu? Nu am scris eu așa ceva!!!!!!
      Voi reclama!
      Asta este furt de identitate!
      Gheorghe Sarău

    • Cum va permiteti sa scrieti in numele meu?

      Am incercat sa dau mesajul de mai jos si nu se incarca!
      ***

      „Cine își permite să scrie sub numele meu? Nu am scris eu așa ceva!!!!!!
      Voi reclama!
      Asta este furt de identitate!
      Gheorghe Sarău”

  3. papusile gaga..dar tabacaru ..asta cu alira da colonel cretinizat ..mereu pus pe harta ..crezând ca mascheaza prostia ..sidaca ar fi o cauza serioasa chiar m as intreba; bre sri ul asta a ramas numai in rebuturi..nu gasesc un reprezentant credibil (mai)..dar asa spectacolul continua si tv urili sunt in grafic..buenas dias Romania ..poagte ne desteptam pana la pastili…..

  4. ..ei nici o noutate acu da pranz despre surorile Kessler da Bascoi?? hai bre ca mi arde da …ras cu …lacrima Cristi..na…daaa puradelu o fost inapoiat in bune condiriuni la furnizor ?? ..sigur, fara remarci pa contract, fara litijii??.. nu cred ca sarutandu l repetat i ati schimbat cumba trasaturili amerindiene.., ca i jali mari n comunitati.

  5. Cât de tâmpită să fi să mai adaugi ani de pușcărie la ce ai deja în cârcă , pt că , nu-i așa , la ce au făcut prin Rica se mai adaugă ceva…zic !!! In rest – money back și muuuulți ani la Jilava !!! Pe copil să-l lase la mama lui naturală!!!! WTF

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.