Promisiunea Rovanei Plumb: „30 de miliarde de euro”

Ministrul propus la Fonduri Europene, Rovana Plumb, care a primit, luni dimineață, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 18 voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”, și-a enumerat obiectivele pe care le are la acest minister.

“Până în anul 2020, obiectivul este de avea o rată de absorbţie de 72,5% din totalul alocării, adică 30 de miliarde de euro, iar până în 2023 să avem 100% din total alocare”, a spus Plumb în timpul audierilor.

Potrivit acesteia, priorităţile mandatului său vor fi să ceară la rambursare Comisiei Europene suma de 1,7 miliarde de euro, să deschidă toate liniile de finanţare, beneficiarii şi să îi asiste pe toată perioada de implementare a proiectelor. Ministrul propus a precizat că în luna februare va lansa un apel către toţi beneficiarii, astfel încât aceştia să poată transmite către minister planuri de simplificare, în special, în ceea ce priveşte sistemul informatic MySMIS.

Plumb a mai afirmat că va deschide linii de finanţare în Educaţie şi va lasa în luna februarie apeluri prin care vor fi acordate burse atât studenţilor din mediile defavorizate, cât şi burse doctorale, în valoare de de 400 de euro/student.

Totodată, ministrul a precizat că până la sfârşitul lunii februarie va transmite Comisiei Europene un plan pentru a evita dezangajarea de fonduri euro.

România are la dispoziţie pentru perioada 2014 – 2020 o alocare de 42,3 miliarde de lei care este asigurată prin instrumente prin fondurile europene structurale, atât prin Politica de Coeziune, cât şi prin Politica Agricolă Comună, a mai precizat Plumb.

“Ţinta noastră faţă de cele 42,5 miliaude de euro este ca peste 30 de miliarde de euro să intre în România, adică 75%, iar 100% până la finalul perioadei de programare, adică până în 2023”, a spus ministrul propus.

Rovana Plumb, care a fost scăpată de urmărirea penală de către parlamentari în dosarul Belina, a maideclarat, luni, că este o susţinătoare a legilor justiţiei, afirmând că are o relaţie „foarte bună” cu instituţiile de la Bruxelles şi va avea un dialog constant cu Comisia Europeană.

„Sunt o susţinătoare a legilor justiţiei. Ele trebuie să fie în concordanţă cu Deciziile CCR. Avem nevoie şi sunt convinsă că vom avea o justiţiei independentă. Relaţia cu Bruxelles este şi a fost o relaţie foate bună. Mâine, doamna comisiar pentru politică regională, Corina Creţu, este în România şi va avea o întâlnire cu noi. Dialogul cu Comisia Europeană rămâne constant în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce ne priveşte”, a spus ministrul propus pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, la finalul audierilor din Parlament, întrebată dacă problemele pe care le are în justiţie va afecta capacitatea României de a atrage bani europeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

12 Comentarii

  1. O femeie capabila, dar cred ca supraliciteaza, sunt chestiuni care nu depind de vointa ei, oricat ar fi aceasta de puternica.Europa ne vrea prosti, slabi si saraci. Mai ales acum.Si cu legi proaste. O preferam la Ministerul Muncii, era mai competenta si mai rafinata decat Olguta. In privinta burselor pentru studii doctorale este, teoretic, o chestie buna dar practic sunt bani aruncati cata vreme cercetarea stiintifica de top a murit odata cu Industria.Speranta in voturile tinerilor este desarta, gratuitatea pe CFR si alte moduri de a risipi banul public pentru confortul excesiv al tinerilor nu folosesc la nimic.

  2. de lauda si promisiuni si vrajeli ca ce bine-o sa fie suntem satui …

  3. Doamna Rovana Plumb este intradevar foarte capabila, daca „capabilitatea ei este atat de promitatoare”, pate ne raspunde „in sfarsiut” cum a „fali8mentat bradul MIRAJ”, intrebare de care fuge ca „dracul de tamaie” ?, oare de ce ?, sau ii este rusine de „incapacitatea ei care a lasat pe drumuri multi angajati dar si … „incapacitatea ei”. Daca nu a avut aceiasi capacitate sa mentita pe linia de plutire o singura societate comerciala, cum naiba sa fie pusa sa conduca un minister ?, sau in Romania nu conteaza ?. Sora geaman a MIRAJ, FARMEC Cluj produce si la aceasta data produse cosmetice solicitate si in tara dar si in Strainatate !.

  4. 30 de miliarde v-am promis, 30 de miliarde am împrumutat, zise rovana, în timp ce semna contractul…

  5. Aoleu! Pai musafirii mercaloaiei ce mai mananca ei? Ca se stie ca banii neaccesati de tarile UE (directiva PE) se dau ca ajutoare ( in cea mai mare parte!) refugiatilor lui Soros! De aia, dragi hastagi iubitori de soros si monica macovei, trebuie pus la loc Ciolos briuselezu , emanatul victimelor de la Colectiv. Cu ZERO FONDURI UE accesate de Romania pe vremea lui ,mai puteau si oamenii aia cu familiile lor sa traiasca ca lumea! Pe scurt, obraznicia acestei penale de plumb ( probabil urmeaza alt dosar de la codruta!), intrece orice inchipuire! Eu cred totusi ca presedintele nostru nepenal va lua masuri contra ei!

  6. Cam prea ambitioase promisiunile astea a madamei Rovana si Plumb legat de absortia fondurilor europene daca avem in vedere lucrarea asta sa apunem pe 5 cini ani in urma ! Legat de comentarii ce sa poti spune numai mistouri ieftine, gargara de securisti din dreapta, s.a.m.d. !Sa auzim si de mai bine !

  7. Cam prea ambitioase promisiunile astea a madamei Rovana si Plumb legat de absortia fondurilor europene daca avem in vedere lucrarea asta sa spunem pe 5 cini ani in urma ! Legat de comentarii ce sa poti spune numai mistouri ieftine, gargara de securisti din dreapta, s.a.m.d. ! Sa auzim si de mai bine …!

  8. Macar sa deschida Linii de finantare pentru a disparea WCurile din Fundul curtii celor peste 2000 de scoli!!!
    Sau Linii de finantare pentru asfaltarea celor peste 200 de STRAZI din Capitala Romaniei, Bucuretsi!
    Macar de-ar face atat!

    „In Bucuresti sunt peste 200 de strazi neasfaltate, unele fara retele de apa si canal, potrivit informatiilor de la primariile de sector si Primaria Capitalei.
    Cele cateva mii de oameni care locuiesc aici traiesc ca in Evul Mediu.
    In sectorul 1 sunt 62 de strazi, in Sectorul 2 niciuna, in Sectorul 3 – 34, in Sectorul 4 – 24, Sectorul 5 -31 si Sectorul 6 – 23.
    Primaria Capitalei mai are in administrare circa 50 de strazi de pamant, 26 fiind in Cartierul Henri Coanda.
    Fiecare institutie avea obligatia sa asfalteze strazile pe care le are in administrare.
    Desi in 2017 aceste institutii au dat sute de milioane lei pentru organizarea de spectacole si targuri sau spatii verzi, pentru rezolvarea acestei probleme nu s-au gasit nici resurse, nici timp.

    „Traim ca la tara, dar platim impozite ca in Bucuresti. Isi bat joc de noi. De 10 ani spun ca ne asfalteaza strada, dar vedeti si d-voastra in ce noroi traim. sa vedeti cum merg copiii la scoala”, ne-a spus unul dintre cetatenii de pe strada Mimozei din Sectorul 1.”

    E bineeee, e foarte bineee, „duduie” Romania dar nimeni nu spune unde-s BANII!!!!!

  9. Dormeau adânc sicriele de plumb,
    Și flori de plumb și funerar veștmânt –
    Stam singur în cavou… și era vânt…
    Și scârțâiau coroanele de plumb.

    • Pt.pafnute … . FELICITARI, nastrusnica zicrerea dvs. cu un citat din Bacovia ! Sanatate maxima … !

  10. Doamna fosta persoana importanta ,cu decizii,intr-o „mirositoare” fabrica de pe „timpuri”,este foarte importanta,iata si astazi dupa 29 de ani de la ….ma rog….ce a a fost atunci …Dar fabrica aia din bucuresti unde a disparut ?Le va zice Romanilor candva ?

  11. Au uitat sa-i scrie pe hartie despre EU FOND PENTRU ROMANII DIN STRAINATATE si ea repeta ca un papagal ce i-au scris in SPEECH.
    PACAT DE FONDURILE EU!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.