S-a dat startul în războiul comercial dintre SUA și China

Taxele vamale impuse de Administraţia Trump asupra unor importuri din China au intrat vineri în vigoare, iar oficiali chinezi au semnalat anterior că Beijingul va lua măsuri de retorsiune, astfel că există şansele declanşării unui război comercial între primele două cele mai mari economii ale lumii.

Taxele vamale au intrat în vigoare la ora Washingtonului 00.01 (ora României, 07.01). Făcând referire la avertizările Chinei cu măsuri de retorsiune, Donald Trump a declarat că SUA sunt pregătite să escaladeze disputa prin introducerea de noi taxe vamale, în funcţie de reacţia Beijingului. Tarifele speciale impuse vineri de SUA vizează produse din China în valoare de 34 de miliarde de dolari.

„Aveţi ale 16 (miliarde de dolari) în două săptămâni şi apoi, după cum ştiţi, avem 200 de miliarde în aşteptare, iar apoi după cele 200 de miliarde avem 300 de miliarde în aşteptare”, a afirmat Trump la bordul avionului prezidenţial, în timpul unui zbor spre statul Montana, informează agenţia Dpa, potrivit mediafax.ro.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a denunţat o serie de practici comerciale incorecte şi a introdus taxe vamale pentru importurile oţel şi aluminiu din numeroase ţări, în principal din statele Uniunii Europene, China, Canada şi Mexic, care au dispus măsuri de retorsiune. Washingtonul acuză Beijingul de nerespectarea drepturilor privind proprietatea intelectuală.

Camera americană a Comerţului, cel mai mare grup de lobby în domeniul afacerilor din SUA şi un aliat tradiţional al Partidului Republican, a lansat o campanie împotriva taxelor vamale aplicate de preşedintele Donald Trump.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.