Spaimele unui dictator: „Au dat ordin”

venezuela

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat Administrația SUA că intenționează să îl asasineze, în pofida faptului că, în urmă cu două săptămâni, președintele Donald Trump a declarat că este dispus să se întâlnească cu acesta, transmite Reuters.

„Au dat ordin de la Casa Albă ca Maduro să fie ucis”, a declarat Maduro, adăugând însă că nu îi va putea fi atins „niciun fir de păr”.

Acesta nu a oferit mai multe detalii sau dovezi privind acuzațiile.

Un purtător al Consiliului de Securitate al Casei Albe a declarat, în urma afirmațiilor liderului venezuelean, că „politica Statelor Unite privind restaurarea pașnică a democrației în Venezuela nu s-a schimbat”.

Opoziția din Venezuela consideră că Maduro formulează acuzații la adresa altor state pentru a își „masca incompetența”.

Aproximativ două milioane de venezueleni au părăsit țara încă din anul 2015, din cauza lipsei de hrană și medicamente, inflației și crimelor violente.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva Venezuelei, denuțându-l pe Maduro ca fiind un dictator care încalcă drepturile omului și care a declanșat o criză economică.

Casa Albă a acuzat miercuri Guvernul lui Maduro de implicare în moartea unui politician venezuelean despre care autoritățile susțin că s-a sinucis, însă opozița este de părere că a fost ucis.

Președintele american Donald Trump a declarat în urmă cu două săptămâni că este dispus să aibă o întâlnire oficială cu omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, dacă acest lucru va fi de ajutor pentru cetățenii Venezuelei.

Nicolás Maduro ar fi fost vizat în data de 4 august de un atac cu drone încărcate cu exploziv, în Caracas, în timp ce ținea un discurs în cadrul aniversării a 81 de ani ai armatei naționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. La noi au parasit tara 5 (cinci) milioane iar cifra e in crestere.De sinucideeri nici nu mai vorbim pentru ca intram in zona minciunilor.Diferenta e ca la ei se stie ca Maduro e de vina.La noi de vina sunt „guvernele anterioare”.Cine are curaj sa spuna ca securitatea (SRI) si PCR fractionat in „partide politice”.Nici voi nu aveti curaj sa publicati asta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.