Scandal în Ungaria: Moș Crăciun vine pe blindate

Transportoare blindate ale unităţii antiteroriste ungare TEK au ieşit duminică pe străzile Budapestei pentru a asigura securitatea târgurilor de Crăciun împotriva atacurilor, gest criticat dur de opozanții premierului ungar.
Televiziunea publică a difuzat imagini cu transportoare ruseşti BTR-80 în centrul Budapestei, reporterul observând că unii turişti şi-au făcut selfie-uri cu acestea, transmite DPA, citată de Agerpres.

Riscul unui atac terorist în Ungaria este considerat foarte scăzut. Oponenţii au criticat operaţiunea ca o demonstraţie nenecesară de putere a premierului naţionalist Viktor Orban.

„Propaganda de idiotizare (a lui Orban) este în plină glorie: transportoare blindate presupuse a-i descuraja pe terorişti la târgurile de Crăciun din Budapesta prin simpla lor prezenţă. O lipsă totală de radicali musulmani în ţară nu contează; turişti amuzaţi fac selfie-uri”, a scris pe Twitter jurnalistul Janos Szeky.

Potrivit Ministerului de Interne de la Budapesta, măsura a fost luată ca o demonstraţie de forţă şi pentru a garanta sentimentul de siguranţă al populaţiei, adaugă DPA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Asa sunt ungurii,daca vad armament rusesc pe strazi,devin mai veseli si Craciunul isi intra in nota obisnuita !Numai sa nu arunce cu cockteiluri Molotov,ca e pacat de Sarbatori!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.